Poloha a prístup

Priamo popri turistickej základni prechádza modrá značka, ktorá začína na železničnej zastávke Krpeľany a vedie cez obec a okolo rovnomennej vodnej nádrže na Váhu. Značka vychádza do Ľubochnianskeho sedla (Vrchfatra) a zostupuje Ľubochnianskou dolinou do Ľubochne (kúpele) k autobusovej a železničnej zastávke. Druhá trasa, ktorá prechádza blízko Tiešňavy, je žltá značka od hydroelektrárne Krpeľany na Kopu, na ktorú každoročne na prelome mája a júna organizujú miestni turisti hviezdicový výstup.

Objekt

Neveľký objekt tvorí prebudovaný železničný vagón, v ktorom je umiestnená nocľaháreň. Predĺžená strecha na východnej strane vytvára veľkú krytú verandu s posedením (stoly a lavice). Podstrešie s betónovou podlahou dobre poslúži aj v prípade núdzového bivaku s vlastným spacím vakom a podložkou. Turistická základňa je vybavená vykurovacím telesom a tiež vonkajším ohniskom so sedením. Na vonkajšej stene chatky je umiestnená stará laminovaná veľkoformátová mapa Veľkej Fatry.

Voda

V tesnej blízkosti sú dva drevené válovy, do ktorých je vytlačená voda pomocou vodného trkáča. Okrem toho v susedstve sa nachádza zachytený vodný zdroj v neprístupnej vodárni a pod chatkou si turisti vybudovali umelé jazierko.

Webová stránka turistickej základne Tiešňava KST Dynamo Krpeľany