Poznáte to. Pre niekoho je ideálnym oddychom turistika. Krajinochodci milujú aktívny pohyb v prírode. Vyčistia si hlavu a unavení sa pokochajú výhľadom z kopca, ktorý práve zdolali.

Iným by sa zas dovolenka nerátala, keby nemohli celý deň preležať na pláži. Iba priezračné more, palmy a  poruke džús z exotického ovocia, a knihy, na ktoré sa tešili celý rok.

Problém nastáva, keď sa v rodine alebo v partii vyskytnú aj Plážoležci, aj Krajinochodci. Vtedy je potrebný kompromis. Sú destinácie, kde môžete v jeden deň ráno vyliezť na kopec a poobede si zrelaxovať unavené telo pri mori.

To, či máte tú česť s Krajinochodcom alebo Plážoležcom, spoznáte aj podľa špecifického opálenia. Plážoležci majú vypálené plavky a Krajinochodci ruky podľa trička s krátkym rukávom, slnečné okuliare a lýtka.

Slnko v prímorských letoviskách je silné a vystavujeme sa mu oveľa dlhšie, než sme bežne zvyknutí. Preto sa poriadne natrite Daylongom, aby ste si nepokazili dovolenku spálením. A medzi 11.00 a 15.00 hodinou radšej ostaňte v tieni. Nie nadarmo si stredomorské národy dopriavajú práve v tomto čase siestu. Pridajte sa aj vy.

Ani turisti by nemali podceniť vysokohorské slnko a natrieť si odhalené časti tela vhodným ochranným SPF faktorom. Čím vyššie idete, tým je žiarenie silnejšie. Určite sa už nejednému turistovi začiatočníkovi stalo, že prišiel domov s nepríjemne spáleným nosom napriek tomu, že bolo pod mrakom.

A koho je na Slovensku viac? Krajinochodcov, ktorí milujú aktívny relax, alebo Plážoležcov, ktorí preferujú ležanie na pláži? Zapojte sa do veľkého dovolenkového prieskumu Daylongu. Hlasujte na http://www.subojedovolenkarov.sk a vyhrajte dovolenku v Taliansku alebo vo Švajčiarsku podľa vlastného výberu či 50 produktov Daylong.