V Krivánskej časti Malej Fatry sú populárne medzi skalolezcami Belianske skaly (domácimi nazývané tiež Belské skaly). Na jeseň 2015 bol vybudovaný drevený mostík cez Beliansky potok v Belianskej doline, tri vyhliadky na vrchole skál a reťaze na priechodnosť terénom k vyhliadkam.

Počas leta boli vyčistené chodníky ku skalám resp. výhľadovým bodom, lebo boli zarastené vegetáciou. Na jar 2016 budú pokračovať práce na úprave chodníka a pribudne turistické značenie so smerovníkmi. O sprístupnenie lokality sa zaslúžili Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra, ktorá financovala projekt vo výške takmer 6 tisíc eur a iniciatíva vyšla tiež od správcu kempu v Belej.

Dôvodom na úpravu okolia skál bol živelný prístup návštevníkov bez premostenia Belianskeho potoka a navyše lezecký terén sa nachádza na území Národného parku Malá Fatra, tak neusmernený pohyb osôb nebol v súlade s ochranou prírody a krajiny, aj keď skaly sú medzi vyhradenými lezeckými terénmi na základe návštevného poriadku národného parku.

Skalné vápencové zoskupenie tvoria štyri lezecké sektory (I - IV) a odteraz sú prístupné nielen pre lezcov, ale tiež pre peších výletníkov, keďže ponúkajú pekné výhľady do Žilinskej kotliny a na okolité horstvá.