Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Úrazové poistenie cez SMS

Union poisťovňa ponúka od polovice apríla 2011 možnosť uzatvoriť si cez SMS už aj krátkodobé úrazové poistenie. To kryje riziko smrti v dôsledku úrazu a riziko trvalých následkov úrazu poistnou sumou 3 000 eur. Poistenie platí na celom svete, vrátane Slovenska, a stojí od 0,70 eur na osobu a deň.

SMS poistenie Union poisťovňa uviedla v roku 2007. Doteraz si cezeň uzatvorilo poistenie na zásah horskej služby a poistenie liečebných nákladov v zahraničí viac ako 60 000 klientov.

Dve kategórie úrazového poistenia

Úrazové poistenie cez SMS je možné uzatvoriť si na 12 dní. Vzťahuje sa na úrazy, ktoré sa udejú kdekoľvek na svete, vrátane Slovenska. Kryje riziko smrti v dôsledku úrazu a riziko trvalých následkov úrazu poistnou sumou 3.000 EUR. Klient si môže zvoliť rizikovú skupinu Turista alebo Šport.

Skupina Turista je vhodná pre klientov, ktorí sa venujú bežným turistickým aktivitám (napr. návšteve múzeí, galérií, prehliadke mesta), bežným rekreačným športom (napr. plávaniu, tenisu, golfu a i., okrem zimných športov) a nemanuálnej pracovnej činnosti počas pracovnej cesty. Úrazové poistenie pre „turistov“ na 1 deň pre 1 osobu stojí 0,70 EUR.

Riziková skupina Šport je vhodná pre klientov, ktorí navyše prevádzkujú rizikové športy (napr. korčuľovanie, kanoistika, potápanie, bojové športy ai.) a zimné športy (napr. lyžovanie, snowboarding na vyznačených tratiach v prípade, ak nejde o prípravu na súťaž alebo súťaž). Cena úrazového poistenia Šport na 1 deň a 1 osobu je 2,10 EUR.

Ďalšie typy poistenia cez SMS

Cez SMS je možné si v Union poisťovni uzatvoriť okrem úrazového poistenia aj poistenie liečebných nákladov v zahraničí a poistenie nákladov na zásah Horskej záchrannej služby.

SMS poistenie sa uzatvorí zaslaním SMS správy v tvare Meno Priezvisko Rodné číslo Dátum odchodu Dátum príchodu Typ poistenia na číslo 6655. Klient po potvrdení objednávky dostane v SMS správe číslo poistnej zmluvy a informácie o tom, čo robiť v prípade poistnej udalosti. Návod na to, ako si uzatvoriť SMS poistenie, získa klient zaslaním prázdnej SMS na číslo 6655, na tel. čísle 0850 111 211 alebo na webovej stránke www.smspoistenie.sk.

Najnovšie