Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka 10 rokov – 10 stretnutí na vrcholoch

AKTUALIZOVANÉ 20. 9. 2012 – Pri príležitosti 10. výročia založenia HIKING.SK pripravila redakcia špeciálnu akciu – 10 stretnutí na 10 slovenských vrcholoch. Turné sme odštartovali 14. 4. na malokarpatskej Vápennej a ukončili 15. 9. na Jahňacom štíte vo Vysokých Tatrách. Súčasťou akcie bude je aj súťaž o výstup na Gerlachovský štít. Ďakujeme, že ste oslávili naše okrúhle výročie s nami na krásnych slovenských vrcholoch!

Akcia úspešne ukončená :-)

Info k súťaži

Všetci, čo počas akcie 10 rokov - 10 vrcholov nazbierali aspoň 8 bodov, zašlite svoje hárky nascannované na adresu redakcie – redakcia(zav)hiking.sk – najneskôr do 7.10.2012. Losovanie o výstup na Gerlachovský štít sa uskutoční v pondelok 8.10.2012. Žrebujeme jedného výhercu, ktorý si bude so sebou môcť na výstup vziať ďalších dvoch ľudí. Vyhlásenie výsledkov bude v novinkách na titulke Hiking.sk a postredníctvom Facebooku.

Reportáže zo stretnutí

14. 04. – Vápenná
29. 04. – Vápeč
06. 05. – Malý Kriváň
12. 05. – Vtáčnik
26. 05. – Klenovský Vepor
09. 06. – Lysec
23. 06. – Bystrá
30. 06. – Kojšovská hoľa
28. 07. – Veľká Vápenica
15. 09. – Jahňací štít

Kalendár stretnutí

14. 04. (sobota) – Vápenná – Malé Karpaty, mapa
organizovali: Lubo, Soňa

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

29. 04. (nedeľa) – Vápeč – Strážovské vrchy, mapa
organizovali: MisoB, Lubo

06. 05. (nedeľa) – Malý Kriváň – Malá Fatra
organizujú: Adushka, MatusM
mapa

12. 05. (sobota) – Vtáčnik – Vtáčnik
organizujú: Erik, Miro
mapa

26. 05. (sobota) – Klenovský Vepor – Veporské vrchy
organizujú: Axel, Muska
Afterparty bude od 18.30 h v sedle Chlipavice s FunTTomasom na Gazdovskom dvore (posedenie pri táboráku, nocľah bude vo vlastných spacákoch a je zabezpečený v stodole /treba karimatku/).
mapa

09. 06. (sobota) – Lysec – Veľká Fatra
organizujú: Blahola, Janči, Phalike
mapa

23. 06. (sobota) – Bystrá – Západné Tatry
organizujú: MatusM, Adushka
mapa

30. 06. (sobota) – Kojšovská hoľa – Volovské vrchy
organizujú: Igor, Thailon
mapa

28. 07. (sobota) – Veľká Vápenica – Nízke Tatry
organizujú: Muska, Lubo
mapa

15. 09. (sobota) – Jahňací štít – Vysoké Tatry
organizujú: Bacaardi, Lubo
afterparty na Chate pri Zelenom plese s Bacaardim
mapa
Ubytovanie je nutné si rezervovať už teraz kvôli vyťaženosti chaty.

Google Calendar
Všetky akcie sú spracované do Google kalendára (môžete si pridať do svojho kaledára): kliknite tu.

Prihlásenie a priebeh

Zúčastniť sa môže ktokoľvek – ide o voľné stretnutie na tom-ktorom vrchole bez hromadnej organizácie. Každý účastník príde sám za seba a môže si zvoliť takú prístupovú cestu, akú uzná za vhodnú, keďže na väčšinu vrcholov vedie viacero trás. Kto by mal záujem o spoločnú výstupovú túru s organizátormi, info o mieste a čase zrazu bude publikované vopred. Hoci prihlasovanie nie je nutné, budeme radi, keď nám o svojom zámere napíšete vopred na adreasu 10rokov@hiking.sk.

Na vrchole nás spoznáte podľa špeciálnej bundy alebo trička s narodeninovým logom. Rovnako budeme mať HIKING.SK vlajku a budeme účastníkov vítať a snáď aj pohostíme. Každý účastník, ktorý bude mať záujem, obdrží špeciálnu vrcholovú pečiatku.

Afterparty

Po zostupe z Klenovského Vepra bude afterparty v sedle Chlipavice na Gazdovskom dvore, ktorú organizuje Tomáš "FunTTomas" Trstenský. Bude pripravené posedenie pri táboráku. Kto by mal chuť prespať, nech si zoberie spací vak a karimatku a nocľah je zaistený v stodole.

Podobne, aj po zostupe z Jahňacieho štítu bude party v Chate pri Zelenom plese, takže tiež bude vhodné si zajednať nocľah, však kto by šiel proti noci dolu.

Na párty si pospomíname na naše spoločné aj individuálne turistické zážitky, vychutnáme si miestne špeciality, možno si aj zaspievame alebo nacvičíme nejaký tanec, napríklad špeciálny snežnicový.

Súťaž o výstup na Gerlachovský štít

Ako bolo uvedené v úvode, so stretnutiami na vrcholoch bude spojená aj súťaž. Na každom vrchole získate pečiatku daného vrchola – každá je za 1 bod s výnimkou Veľkej Vápenice a Jahňacieho štítu, ktoré budú za 2 body. Každý, kto získa aspoň 8 bodov, získa automaticky darček a navyše bude zaradený do zlosovania o výstup na Gerlachovský štít s horským vodcom.

Pre zbieranie pečiatok je k dispozícii špeciálna brožúrka, ktorú uverejníme vo formáte PDF pre voľné stiahnutie a následnú tlač.

Tešíme sa na vašu hojnú účasť.

Najnovšie