Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Predstavenie Fozzils Solo Pack

Stolovanie v prírode je pojem relatívny, keďže väčšinou onen stôl k dispozícii nie je. Podobne obmedzené býva aj turistovo vybavenie slúžiace na túto aktivitu – až na výnimky je ním ešus, v ktorom sa pokrm aj pripravuje. Gurmáni, čo pridajú aj lopárik, vzbudzujú obdiv za ochotu vláčiť takúto extra záťaž. Pri varení pre viacerých v jednom väčšom ešuse však nemusí byť od veci aj samostatný riad. Komu popritom leží na srdci hmotnosť a skladnosť, môže siahnuť napríklad po kurióznom riešení od Fozzils.

Výrobca
Fozzils
Model
Solo pack
Typ
skladacie turistické misky
Materiály
polypropylén
Hmotnosť
182 g
Farebné kombinácie
modrá
Páči sa mi
zaujímavé riešenie, nízka hmotnosť, skladnosť, umývateľné v umývačke riadu
Nepáči sa mi
lyžica
Infocena
15 €
Obchody
eshop.scandinavia.cz

Materiál a princíp fungovania

Použitý materiál je polypropylén s hrúbkou približne 1 mm. Podľa výrobcu ide o plast, ktorý je 100 % BPA free a odoláva teplotám do 110 °C, takže sa môže bezproblémovo používať aj na teplé pokrmy, či nápoje. Umývať ho možno aj v bežnej umývačke na riad, avšak mikrovlnná rúra je zakázaná.

Ploché plastové diely sa skladajú podľa predpripravených ohybov a zaisťujú sa plastovým cvočkom. Skladanie je, s výnimkou lyžice, jednoduché a treba dávať len pozor na to, aby logo Fozzils bolo z vonkajšej strany – ľahko sa totiž môže stať, že to poskladáte opačne.

Sada Solo Pack

Sada Solo Pack obsahuje hrnček, misku, tanierik, lyžicu a obal na nosenie. Hrnček má objem 350 ml, miska 600 ml a tanierik má plochu 19,4 x 18,5 cm. Sada v rozloženom stave v obale zaberá 26 x 28 cm a váži 182 g. Na miske aj hrnčeku by sa zišla odmerka a najmä ryska pre maximálne naplnenie. Výsledná nádoba totiž preteká, ak ju naplníte povyše dierok s cvočkami.

Lyžica sa pomerne zložito skladá a podľa nás má obmedzené použitie, pretože bežná plastová turistická lyžica neváži takmer nič a je tiež veľmi dobre skladná. Preto túto súčasť sady považujeme skôr za "exhibičnú", ako pre reálne využitie.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Postrehy z používania

Fozzils je ľahká sada a pokiaľ niečo z nej netreba, možno to vyložiť a tak ušetriť pár gramov. Nám sa osvedčil najmä tandem hrnček-miska. V plochom a pružnom balení sa vhodné miesto v batohu pre sadu hľadá ľahko. Celková manipulácia, s výnimkou lyžice, je veľmi pohodlná a rýchla. Pri použití s horúcimi tekutinami treba dávať zvýšený pozor, pretože plast zmäkne a navyše pri jeho iba 1 mm hrúbke nevyniká izolačnými schopnosťami a tak sa ľahko popálite.

Poznámka redakcie: podľa posledných informácií od distribútora v nových baleniach pre tento rok už lyžička nie je.

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš