Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Búda Búda pri Hornádskych lúkach

Mnohí asi nebudú vedieť, kde sa Hornádske lúky nachádzajú. Tieto krásne a rozsiahle poľany sa rozprestierajú v Sopotnických vrchoch – podcelok Čiernej hory. Pri prechádzkach týmto krajom môže stavba poslúžiť najmä v prípade núdze ako útočisko alebo miesto pre oddych.

Poloha
Čierna hora: na žltej turistickej značke, približne v polovici trasy medzi Hornadskými lúkami a priehybou Bystrá
Nadmorská výška
650 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.89614 ° SŠ
dĺžka: 21.09302 ° VD
» Mapa
Nocľah
pre 4 osoby
Prevádzka
trojsezónna (bez možnosti zakúrenia)
Voda
prameň nie je v bezprostrednej blízkosti objektu
Dalšie info
vonkajšie ohnisko

Poloha

Búda sa nachádza na žltej turistickej značke medzi rázcestiami Bystra, priehyba a Hornádske lúky v nadmorskej výške približne 650 m n. m.

Objekt

Je to veľmi jednoduchá stavba z dosák. Jedna strana štvorcového objektu je úplne otvorená a nachádza sa pri nej ohnisko. Interiér neponúka okrem prístenných lavíc nič navyše. Výhodou je hlavne strecha, ktorá by mala ochrániť pred dažďom, keďže je z lepenky a tak pri zlom počasí, alebo ako provizórny úkryt, môže táto stavba padnúť vhod. Medzi doskami po boku stavby sú medzery a tak ochrana pred vetrom nebude najlepšia. Ale keďže sa okolo nachádza hustý les, tak by s vetrom nemal byť až taký problém. Miesto na prenocovanie nájdu pohodlne štyria ľudia a pri dobrej vôli určite aj viac. Keďže búda nemá podlahu, je nutná izolačná podložka a spací vak.

Prameň alebo vodný zdroj sa v bezprostrednej blízkosti búdy nenachádza.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš