PR

Sušené mäso Jack Link's

sponzorovaný článok 29.05.12 Tento príbeh začal pred niekoľkými storočiami. Boli to Indiáni, ktorí objavili sušené mäso – krájali mäso z ulovených zvierat, sušili na slnku a neskôr aj údili. Keď bolo mäsa dostatok, uchovávali si ho takto na horšie časy, aby prežili v divočine.

No bol to Jack Link, ktorý predstavil sušené mäso celému svetu a je známe pod názvom jerky. V roku 1885 sa jeho rodina usídlila vo Wisconsine. Linkovci si sušili mäso pre seba, no ako dobrí susedia sa vždy podelili aj s ostatnými. Po čase zistili, že si ľudia začali pýtať ich jerky čoraz častejšie a im nič neostalo. Vtedy sa začali rodiť myšlienky na výrobu jerky, Jack začal mäso baliť a distribuovať pre čoraz väčší počet odberateľov.

Čoskoro sa stal Jack Link’s najväčším výrobcom sušeného mäsa v USA a veľmi rýchlo expandoval vo svete. Sušené mäso Jack Link’s sa stalo pevnou súčasťou vybavenia profesionálnych športovcov, účastníkov rôznych expedícií, ale aj bežných turistov – jednoducho všetkých aktívnych ľudí milujúcich prírodu. Vo svojom vybavení si nájdu túto značku dokonca aj mnohé vojenské zložky ako súčasť potravinového balíčka.

Prečo je tomu tak?

Jack Link’s jerky má veľmi vysokú úžitkovú hodnotu. Vysoký obsah proteínov (47% z celkovej hmotnosti), takmer žiadny tuk a veľmi nízka hmotnosť dáva tejto strave „zelenú“ keď je nutné pribaliť do batoha taký doplnok stravy, ktorý naozaj zasýti a dodá potrebnú energiu. Jerky je prirodzeným zdrojom potrebnej energie pri namáhavých výkonoch, navyše neznamená takmer žiadnu záťaž alebo objem navyše, keďže v dôsledku pomalého sušenia má výberové hovädzie mäso až 2,6-krát nižšiu hmotnosť ako v surovom stave. Predstavte si skutočnosť, že na výrobu 75 gramového balenia Jack Link´s jerky sa spotrebuje až 200g hovädzieho mäsa v čerstvom stave. Zároveň zostávajú všetky nutričné hodnoty tohto mäsa zachované a to vďaka šetrnému spôsobu jeho spracovania.

Jerky má vďaka spôsobu spracovania mäsa sušením aj veľmi dlhú prirodzenú trvanlivosť až 12 mesiacov, pričom ich nie je potrebné skladovať v chladených priestoroch. Mimochodom, jerky najlepšie chutia pri izbovej teplote.

K dispozícii sú 2 typy balení: 25 gramové a ekonomickejšie 75 gramové. 75 gramové balenie je najčastejšie využívané ako súčasť vybavenia pre turistiku a je možné ho uzatvoriť a konzumovať až počas 3 dní aj po otvorení.

Samozrejme, k dispozícii je viacero príchutí a druhov mäsa:

- Originál – klasická mierna príchuť, najpredávanejšie jerky na svete
- Sweet & Hot – pikantná chuť pálivej papriky
- Teryiaki – príchuť japonskej kuchyne
- Curry – orientálna príchuť kari
- Flamin´ Buffalo – pikantná papriková príchuť

Od mája je Jack Link’s prostredníctvom svojho oficiálneho distribútora zastúpený na Slovensku.

Ak chcete rozšíriť sortiment Vašej horskej chaty, turistického alebo lyžiarskeho strediska, predajne so športovými a outdoorovými potrebami, prípadne ďalších podobných zariadení pre turistov, kontaktujte oficiálneho distribútora Jack Link's, kontakt je tu.

Bližšie informácie o Jack Link´s jerky sa môžete dozvedieť na www.jerkyshop.sk.

--
Pozn. redakcie: Tento text je PR článok zadávateľa. Neprešiel jazykovým ani redakčným spracovaním a nemusí vyjadrovať názor redakcie HIKING.SK.
Najnovšie články na titulke
 
Túra Štyri ročné obdobia za štyri dni Mesiac vopred dohodnutý termín na túru, ktorý vyhovuje naraz piatim ľuďom, a manželka ide na 2 týždne k mame - takú konšteláciu hviezd treba náležite využiť! Traja idú len na víkend a dvaja chceme pokračovať aj ďalšie dva dni, ak bude dobré počasie. Trasa padla na hlavný hrebeň a liptovskú vetvu Veľkej Fatry a pre zvyšných dvoch Ďumbierska časť Nízkych Tatier. dnes Tomáš Antal Nízke Tatry, Starohorské vrchy, +
Bivak Táborisko Rakaťa (Rakyta) V Národnom parku Slovenský kras je vyhlásených päť lokalít, kde možno legálne stanovať na základe návštevného poriadku. Na území Silickej planiny sú to tri miesta, no iba jedno je uprostred planiny. Ide o priestranstvo pri lesných chatách na Rakati (Rakyta), ktoré je ideálne na nocľah počas viacdňového prechodu pohorím. včera Tomáš Trstenský Slovenský kras
Túra NCH K prameňom Bebravy a Rohatá skala NCH K prameňom Bebravy voľne nadväzuje na existujúci chodník, vedúci z centra obce na Rohatú skalu a Hrádok – k pozostatkom malého strážneho hradu. Kým prvý, smerujúci strmo hore na Hrádok, je o miestnej histórii, faune a flóre, druhý chodník je venovaný vode. Obidve trasy sa stretávajú v sedle pod Hrádkom. Počas necelých 2 rokov na 12 celodenných brigádach takmer 50 dobrovoľníkov vyčistilo vyše 60-kilometrovú trasu po lesných cestách, na ktorej osadili 5 tabúľ, 7 smerovníkov, jedno posedenie a vyčistili dva pramene. Realizátori chodníka sú dobrovoľníci z Klubu slovenských turistov Kamarát Uhrovec v spolupráci s občianskym združením Strom Života a obcou Čierna Lehota. Cieľom NCH K prameňom Bebravy je poukázať na dôležitosť vzácnej vody. 23/09/16 Tatiana Filipková Strážovské vrchy

 
 
 
Verzia pre tlač
  • text  fakty  fotky  
Login prihlás sa alebo registruj
zapamätať



Vytvorením používateľského konta súhlasíte s podmienkami použitia HIKING.SK, ktorých súčasťou sú aj informácie o spracovaní osobných údajov.
Oficiálni partneri
Partneri
Práve nás číta 1018 ľudí
0.57 (0.16)