Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Pobežky oravskými chotármi

ORAVA, rázovitý to kraj, je v lete RAJ pre turistov, hubárov, rybárov, cyklistov a v zime nielen pre zjazdových lyžiarov a skialpinistov, ale aj pre rekreačných BEŽKÁROV. Vďaka svojmu členitému terénu, polohe a poveternostným podmienkam ponúka vždy skvelé podmienky pre bežkársku turistiku od konca decembra až do marca. Oravou sa netiahne žiadna pravidelne udržiavaná bežkárska magistrála podobná tej Kysuckej, no aj tak to tu žije rušným bežkárskym životom každý víkend od Troch kráľov až do MDŽ.

V tomto zaručene zasneženom období tu totiž každý víkend organizuje niektorá oravská obec či miestni bežkárski nadšenci prejazdy, prechody, presuny či potulky na bežkách. My tomu skrátka hovoríme POBEŽKY.

Od januára do marca sa teda na Orave konajú organizované pobežky rôznymi chotármi, na ktorých si môžeš naplno vychutnávať krásy Oravy a užívať si dokonalú bielu stopu. Medzi chuťovky pre náročnejších patria najmä hrebeňové trasy cez Skorušinské vrchy, Oravskú vrchovinou, Oravskú Maguru či Podbeskydskú brázdu. Na svoje si prídu aj začínajúci bežkári, ktorí si môžu zvoliť trasu presne podľa svojich možností. Na týchto pravidelne organizovaných pobežkách oravskými chotármi, z ktorých mnohé majú mnohoročnú tradíciu, spoznáš zimný oravský kRAJ prikrytý pod bielou perinou a hrejivú oravskú pohostinnosť a vrúcnosť v srdciach oravských usporiadateľov.

Preto ak chceš zažiť víkend plný snehu, zábavy a aktívneho pohybu, BEŽKUJ NA ORAVE.

Pritom sa nemusíš o nič starať, stačí kliknúť na bezkujnaorave.sk, vybrať si jeden z pripravovaných víkendových pobytov a pricestovať na Oravu. Po príchode na Oravu si môžeš celý víkend už len užívať bežky, nádhernú prírodu a neopakovateľnú atmosféru oravských chotárov. My sa ti postaráme o teplú posteľ, chutné jedlo, pohodlnú dopravu od ubytovania na miesto pobežiek a späť, a v prípade potreby o servis bežiek alebo o ich požičanie. Preto príď a zistíš, že zima môže byť aj hrejivá.

LEBO KTO NEPRÍDE, NEUVERÍ!

Pobežky v Lokci 5. - 7. 1. 2014
Pobežky vo Vasiľove 10. - 12. 1. 2014
Pobežky v Novoti 17. - 19. 1. 2014
Pobežky vo Vaňovke 24. - 26. 1. 2014
Pobežky v Krušetnici 31. 1. - 2. 2. 2014
Pobežky v Hruštíne 7. - 9. 2. 2014
Pobežky v Zákamennom 14. - 16. 2. 2014
Pobežky v Lomnej 21. - 23. 2. 2014
Pobežky v Oravskom Veselom 28. 2. - 2. 3. 2014
Pobežky v Oravskej Lesnej 7. - 9. 3. 2014

Všetkým členom KST ponúkame nasledovné zľavy:
- 10 % zľavu na ubytovacie, stravovacie a prepravné služby
- 30 % zľavu na zapožičanie bežkárskeho výstroja
Podmienkou pre poskytnutie zľavy je zaslanie kópie členského preukazu KST
e-mailom pri objednávke.

Fotogaléria k článku

Najnovšie