Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Útulňa Chatka OZ Kráľova studňa

Každoročně se vydáváme na méně turisticky frekventovaná místa Slovenska, tentokráte jsme se vybrali na Busov a Čergov. Velké překvapení nás čekalo při cestě z Kurovského sedla do Obručného. Pro nově postavenou chatu nemohlo zdejší občanské sdružení najít kouzelnějšího místa.

Poloha
Ľubovnianska vrchovina: Kráľova studňa
Nadmorská výška
745 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 49.33793 ° SŠ
dĺžka: 21.01018 ° VD
» Mapa
Nocľah
10 ľudí v podkroví (vlastný spacák)
Prevádzka
celoročne otvorené podkrovie
Voda
blízky prameň Kráľova studňa
Kontakt
Občianske združenie Kráľova studňa, Lenartov, predseda OZ - Marián Dudra, marian.dudra@gmail.com, +421 908 972 686, kralovastudna.wbl.sk$ret
Spojenie
Lenartov (bus) - Kráľova studňa (zelená značka)
Dalšie info
vonkajšie ohnisko a drevené sedenie v podstreší, turistická výhľadňa

Nejen, že je zde dostatek pitné vody díky stejnojmennému prameni (Kráľova studňa), nechybí zde nic k pokojnému strávení večera po dni chůze. Těm, kteří rádi posedí u ohně, poslouží přilehlé ohniště a dřevo z nedalekého lesíku. A aby toho nebylo málo: pokud máte štěstí na počasí, nenechte si ujít rozhled z nedaleké "turistickej výhľadne pri Kráľovej studni", která zde stojí také díky jmenovanému občanskému sdružení z blízké vesnice Lenartov.

Přístup

Pozor, chata neleží přímo na červené značce. Možným orientačním bodem je pramen (šipka u rozcestí). Objekt je vidět severně z hrany louky nad vývěrem.

Objekt

Spodní část je zamčena a slouží lidem z občanského sdružení pro soukromé účely. Jaký div když jsme však objevili schody vedoucí do podkroví! Dle mého odhadu se zde vyspí osm až deset lidí.

Voda

Asi 1 minuta chůze přibližně jižním směrem od chaty. V jezírku pod pramenem je také možno opláchnout pot po celodenní túře.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Autori fotografií: Jan Vintr (titulka), Marián Dudra, Jozef Ropjak a Tomáš Trstenský

Poznámka redakcie:

Chatka OZ Kráľova studňa bude slávnostne otvorená 7. júna 2014 počas Slovensko-poľského prechodu okolo Kráľovej studne (pešo 15 km a cyklo 40 km), kde bude po trase prehliadka dvoch drevených chrámov (Dubne a Wojkowa) s kultúrnym programom na Kráľovej studni vrátane občerstvenia.

Fotogaléria k článku

Najnovšie