Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok Altánok pod Folkmarskou skalou

Okolie Ružína patrí k jedným z najkrajších oblastí okolia Košíc a Prešova, možností prenocovania tu však mnoho nenájdete. V ružínskom krase nie je žiadna útulňa, ktorá by poslúžila turistom. Dá sa ale nájsť niekoľko prístreškov, ktoré dobre poslúžia na utáborenie alebo núdzové prenocovanie. Jedným z takýchto miest je altánok pod Folkmarskou skalou.

Poloha
Volovské vrchy: na žltej značke z Folkmarskej skaly ku Gregorovému prameňu
Nadmorská výška
762 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.830034 ° SŠ
dĺžka: 21.02613 ° VD
» Mapa
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
Gregorov prameň
Dalšie info
murované ohnisko, vhodné miesto na postavenie stanu

Prístrešok sa nachádza pod vrcholom Folkmarskej skaly na žltej turistickej značke smerom ku Gregorovmu prameňu. Leží hneď pri trase, ktorou vedie turistická značka, takže s jeho hľadaním nebude najmenší problém. Výhodou altánku je nízka strieška, ktorá síce neochráni pred dažďom dokonale, ale určite pomôže. Samozrejme, v prístrešku sa nevyspí veľké množstvo ľudí – maximálne traja, ak zarátame aj miesto na stole. V okolí je pekné miesto na spanie pod holým nebom alebo tiež v stane.

Objekt má rozmery približne 2 x 3 metre a je postavený z dreva. Lavice na sedenie sú dostatočne široké aj na prespanie a stôl tiež poslúži ako vhodné miesto na spanie. V susedstve prístrešia je murované ohnisko, množstvo palíc na opekanie a provizórne „stoličky“ z pňov (klátiky). Prameň som v bezprostrednom okolí nevidel.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie