Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Veľký dovolenkový súboj

Čím je vonku teplejšie, tým viac nás chytá dovolenková nálada. Hlavne keď vás kamaráti a kolegovia zahlcujú fotografiami nádherných pláží či vysokých hôr. A vy sa nemôžete rozhodnúť, kde by ste boli radšej. Do ktorej skupiny dovolenkárov patríte vy? K Plážoležcom alebo ku Krajinochodcom? Hlasujte vo veľkej letnej súťaži Daylongu a vyhrajte dovolenku podľa seba.

Poznáte to. Pre niekoho je ideálnym oddychom turistika. Krajinochodci milujú aktívny pohyb v prírode. Vyčistia si hlavu a unavení sa pokochajú výhľadom z kopca, ktorý práve zdolali.

Iným by sa zas dovolenka nerátala, keby nemohli celý deň preležať na pláži. Iba priezračné more, palmy a  poruke džús z exotického ovocia, a knihy, na ktoré sa tešili celý rok.

Problém nastáva, keď sa v rodine alebo v partii vyskytnú aj Plážoležci, aj Krajinochodci. Vtedy je potrebný kompromis. Sú destinácie, kde môžete v jeden deň ráno vyliezť na kopec a poobede si zrelaxovať unavené telo pri mori.

To, či máte tú česť s Krajinochodcom alebo Plážoležcom, spoznáte aj podľa špecifického opálenia. Plážoležci majú vypálené plavky a Krajinochodci ruky podľa trička s krátkym rukávom, slnečné okuliare a lýtka.

Slnko v prímorských letoviskách je silné a vystavujeme sa mu oveľa dlhšie, než sme bežne zvyknutí. Preto sa poriadne natrite Daylongom, aby ste si nepokazili dovolenku spálením. A medzi 11.00 a 15.00 hodinou radšej ostaňte v tieni. Nie nadarmo si stredomorské národy dopriavajú práve v tomto čase siestu. Pridajte sa aj vy.

Ani turisti by nemali podceniť vysokohorské slnko a natrieť si odhalené časti tela vhodným ochranným SPF faktorom. Čím vyššie idete, tým je žiarenie silnejšie. Určite sa už nejednému turistovi začiatočníkovi stalo, že prišiel domov s nepríjemne spáleným nosom napriek tomu, že bolo pod mrakom.

A koho je na Slovensku viac? Krajinochodcov, ktorí milujú aktívny relax, alebo Plážoležcov, ktorí preferujú ležanie na pláži? Zapojte sa do veľkého dovolenkového prieskumu Daylongu. Hlasujte na http://www.subojedovolenkarov.sk a vyhrajte dovolenku v Taliansku alebo vo Švajčiarsku podľa vlastného výberu či 50 produktov Daylong.

Najnovšie