Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Zničená cesta ku Chate Vrátna

Dnešná prietrž mračien zničila asfaltovú cestu od Terchovej do Vrátnej doliny. Chata Vrátna je autom nedostupná. Podľa prevádzkarky chaty cesta prakticky neexistuje. Aktuálne za pomoci Horskej záchrannej služby evakuujú turistov z chaty. Cca 500 m pod chatou sa cez cestu leje silný prúd vody a tiež ju zablokovali viaceré zosuvy pôdy.

Turisti v najbližšej dobe vôbec nebudú môcť počítať s tým, že by bola Chata Vrátna v prevádzke. Rovnako lanovka na Snilovské sedlo nepremáva do odvolania. Prepadnutá a podmytá je jediná prístupová cesta do Vrátnej a Štefanovej v spodnej časti v oblasti Tiesňav, potok Vrátňanka je rozbúrený.

Podľa vyjadrenia Róberta Hlaváča z Hotela Diery v oblasti Terchová - Biely Potok je hladina Bieleho potoka úplne v normále a turistika v Dierach nie je akokoľvek ohrozená. Lanovka však podľa jeho odhadu už premávať tento rok asi nebude.

Aktualizácia 22.7.2014

Podľa Horskej záchrannej služby, oblastné stredisko Malá Fatra - Vrátna, v oblasti stále prší. Vrátna dolina je uzatvorená, chodníky splavené, takže s nástupmi na túry z Vrátnej doliny sa vôbec nedá počítať. Rovnako ani zo Štefanovej. Diery a hrebeň sú v poriadku.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Foto: Pavol Axel Gomboš

Najnovšie