Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Slovenské dni v NP Donau-Auen

Národný park Donau-Auen (Dunajské luhy) sa rozprestiera medzi európskymi hlavnými mestami Viedňou a Bratislavou a chráni posledné veľké územie pririečnej lužnej krajiny v strednej Európe. Životodarnou tepnou tohto územia je prirodzený tok Dunaja, ktorý vytvára životné prostredie pre mnohé vzácne rastliny a živočíchy. Ponuka vzdelávania v národnom parku je pestrá a rôznorodá: počas peších túr či splavov vás skúsení sprievodcovia zasvätia do tajov čarovnej prírody Dunajských luhov.

Dunajské luhy pozývajú na rodinný výlet aj počas prázdnin

Odhaliť tajomstvá Národného parku Dunajské luhy (Donau-Auen), pozorovať zvieratá v ich prirodzenom prostredí a vychutnávať si zvláštnosti krajiny.
Návšteva národného parku je skvelým tipom na rodinný výlet.
Brány zámku Orth (schlossORTH Nationalpark-Zentrum) - centra národného parku - v obci Orth an der Donau, ktorý je kontaktným miestom a vstupnou bránou do národného parku, sú otvorené denne od 21. marca do 1. novembra.
Na multimediálnej výstave „DonAUräume“ o dunajských luhoch a vzniku NP (je prístupná aj v slovenčine) sa hravým spôsobom možno dozvedieť o premenách tejto oblasti pri Dunaji a spoznať pozadie zvláštností dunajských luhov. Na zámockom ostrove, ktorý je vonkajším areálom centra národného parku, môžete na vlastnej koži spoznávať osobitosti fauny (napr. európska korytnačka močiarna, užovka, syseľ) a flóry lužných lesov v okolí Dunaja. V jedinečnej presklenej podvodnej pozorovateľni je možný unikátny pohlaď na život pod vodou.
Výstavy, podujatia, vyhliadková veža, obchod so suvenírmi s tematikou národného parku a kaviareň dopĺňajú ponuku pre návštevníkov.
Vyhliadková veža s novou prezentáciou „Au-Tage“ - dni luhov, má funkčnú kameru na pozorovanie hniezd bocianov a kaviek obyčajných.
Ale to nie je všetko: V tomto roku je v centre národného parku - na zámku Orth - výstava viacerých autorov fotografií, ktorí zaznamenali premeny dunajských luhov. Nenechajte si ujsť ani výlety (pešie alebo na lodi) so sprievodcami parku, ktoré sú naozajstným zážitkom.

“Slovenské dni” v Národnom parku

Mimoriadna ponuka pre návštevníkov zo Slovenska v termínoch :
9. augusta, 29. augusta, 1. septembra, 15. septembra, 4. októbra a 1. novembra 2014 (počas slovenských štátnych sviatkov a vybraných sobôt) v návštevníckom Centre národného parku (schlossORTH), Orth an der Donau (len 35 km od Bratislavy!):
Prehliadka výstavy "DonAUräume” (tématika NP) so slovenským sprievodcom, informačný materiál v slovenčine.
Začiatky prehliadok v slovenčine: o 10.30, 11.30, 13.30, 14.30, 15.30 a 16.30 hodine.
Miesto stretnutia: zámok (schlossORTH) - vstupná hala, dĺžka prehliadky so sprievodcom: cca. 1 hod.
Vo vstupnom je zahrnutá aj individuálna prehliadka vyhliadkovej veže a zámockého ostrova s podvodnou pozorovateľňou (plán s popisom jednotlivých stanovíšť dostanete tiež v slovenskom jazyku pri vstupe).

Celková dĺžka pobytu: min. 2,5 hodiny.
Zľavnené vstupné počas týchto dní: až 20% v porovnaní so stálymi cenami!
Celková výška vstupného:
dospelí: € 8,80-
deti a mládež od 6 do 19 rokov, študenti: € 4,80
rodinná vstupenka (2 dospelí, 2 deti): € 16,-
Prihlásenie vopred v uvedené dni nie je potrebné.

V prípade vášho záujmu o prehliadky (schlossORTH) alebo exkurzie pre skupiny v slovenskom jazyku nás kontaktujte na uvedenej e-mailovej adrese.

Ďalšie informácie (v nemeckom jazyku) získate na adrese:

schlossORTH Nationalpark-Zentrum
A-2304 Orth/Donau
Tel.: 0043-2212-3555
e-mail: schlossorth@donauauen.at
www.donauauen.at

Titulná foto autor: Dorn

Fotogaléria k článku

Najnovšie