Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Celkový pohľad na chatu
Celkový pohľad na chatu Zatvoriť

Chata Chata pod lesom

Keď sa začala v roku 2007 rekonštrukcia a prestavba bývalej Zochovej chaty na luxusný hotel, prišli turisti v stredisku Modra–Piesok o možnosť lacného ubytovania v tejto časti Malých Karpát. Samozrejme, v stredisku zostalo ešte niekoľko iných ubytovacích zariadení. A práve o jednom z nich, ktoré som v posledných rokoch viackrát navštívil a strávil tam noc, sa zmienim. Je to rekreačné zariadenie Chata pod lesom.

Poloha
Malé Karpaty, centrálna časť pohoria - Pezinské Karpaty: Modra-Piesok (Zochova chata)
Nadmorská výška
487 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.38232 ° SŠ
dĺžka: 17.26064 ° VD
» Mapa
Nocľah
10 dvojlôžkových izieb, 5 x prístelka, posteľné prádlo
Prevádzka
celoročne s obslužným personálom
Voda
vodovod v objekte
Cena
10,- € človekonoc
8,- € prístelka
Kontakt
+421 263 82 11 85, +421 905 794 870, chatapodlesom@r15.roburnet.sk, chatapodlesom.sk
Spojenie
Modra – Piesok, Zochova chata (bus), žltá značka Zochova chata – Čermák za 25 minút, hustá sieť TZCH
Dalšie info
Na chate prebieha za plnej prevádzky postupne rekonštrukcia (2013/2014). Prístup vlastným motorovým vozidlom a možnosť parkovania pri chate, blízke lyžiarske stredisko a prírodné kúpalisko.

Poloha a prístup

Objekt chaty sa nachádza v centrálnej oblasti pohoria Malé Karpaty, v časti Pezinské Karpaty, neďaleko rekreačného strediska Modra–Piesok (Zochova chata), v polohe Panský dom. Tá je situovaná severne pod rozložitým masívom Veľká homole. Tesne vedľa chaty prechádza žltá značka spájajúca oblasť Modry–Piesku (TIM Zochova chata) s lúkou Čermák, ležiacou na hrebeni pohoria. Z oboch miest to ku chate trvá asi 25 minút. Lúkou Čermák prechádza významná diaľková trasa – Štefánikova magistrála. Chata je vďaka hustej sieti turistických chodníkov prístupná z viacerých smerov.

Opis objektu a možnosti nocľahu

Rekreačné zariadenie Chata pod lesom je situované na západný okraj lúky volanej Panský dom. Pozostáva z dvoch samostatných prízemných chát. V prvej sa nachádza reštaurácia s recepciou, ďalej hospodársko-technické zázemie chaty, zastrešená terasa a samozrejme hosťovské izby. V druhej sa okrem hosťovských izieb nachádza aj spoločenská miestnosť so zastrešenou terasou. Chaty majú spolu 10 dvojlôžkových izieb s vlastným sociálnym zariadením, pričom v piatich z nich je možná prístelka. Ich zariadenie je jednoduché. Pozostáva z dvoch postelí s prádlom, skrine, stoličiek a malého stola. Niektoré sú vybavené pohodlným fotelom. Zato v každej nájdete televízor s pomerne bohatou paletou programov. Objekty sú síce vykurované centrálne, no v každej izbe nájdete ešte elektrický ohrievač. Prevádzková doba je nepretržitá.

Cena za nocľah je 10,- € na osobu a noc, 8,- € stojí prístelka. V reštaurácii nájdete bohatý sortiment alkoholických a nealkoholických nápojov a pochutín. Čapované pivo predávajú od 1,20 €, destiláty od 1,10 € za borovičku, rum či vodku. Deci bieleho vína je za 0,60 €, červené stojí 0,80 €. Cena kávy a čaju je 1,20 €, deci minerálky sa predáva po 0,20 €, nealka za 0,30 €. Ceny pochutín začínajú na 0,50 €. Stravovanie chata poskytuje len ubytovaným hosťom, ktorí si ho vopred objednajú (raňajky 2,50 €, obed 3,50 €, večera 3,00 €, obedové menu 2,90 €). Napriek tomu, hlavne cez víkendy, sa dajú kúpiť aspoň jednoduché jedlá ako varená klobása, párky, hemendex, polievka či guláš. Záleží od aktuálnej ponuky.

Rezervácia je možná telefonicky, e-mailom alebo cez web chaty. Vzhľadom na jej situovanie v centrálnej časti Malých Karpát, býva hlavne cez víkendy dlho vopred plne rezervovaná.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Okolie

Blízkemu okoliu dominuje jednoznačne 20-metrov vysoká stavba rozhľadne s impozantným kruhovým výhľadom a prístreškom. Ďalej sú to bralá Traja jazdci, skalnatý hrebeň Tisové skaly a lokalita hradiska so stredovekým hrádkom na Zámčisku. V blízkom rekreačnom stredisku Modra-Piesok nájdeme viacero ďalšíchubytovacích možností na chatách alebo v hoteli Zochova chata (vysoké ceny!!!), reštaurácie a obchod. Okrem toho sa pod Veľkou homoľou nachádza ďalší prístrešok, ktorý umožní v suchu prenocovať pútnikovi, ktorý dáva prednosť spaniu vonku pred pohodlím chát. Zo širšieho okolia treba spomenúť vrchy Skalnatú a monumentálnu Vysokú. Ďalšia rozhľadňa sa nachádza na vrchu Kukla. Za návštevu určite stoja aj malebné mestá ModraPezinok.

Užitočné odkazy

Webová stránka Chaty pod lesom
Rozhľadňa na Veľkej homoli
Prístrešok na Veľkej homoli
Prístrešok pod Veľkou homoľou
Malokarpatské rozhľadne
Rekreačné stredisko Modra-Piesok
Hradisko a hrádok Zámčisko
Rozhľadňa na vrchu Kukla
Mesto Modra
Mesto Pezinok

Fotogaléria k článku

Najnovšie