Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Malá plošinka vedľa prístreška, kde by sa dal postaviť stan
Malá plošinka vedľa prístreška, kde by sa dal postaviť stan Zatvoriť

Prístrešok Vyhliadka nad Starinou

Okolie vodárenskej nádrže Starina patrí k miestam, kde sa bežne turisti len tak nevyberú. V okolí je minimum značkovaných trás, čo je dosť škoda, pretože okolie je naozaj čarovné. Určite sa však nájde hŕstka turistov, ktorí práve takéto odľahlé končiny vyhľadávajú a ku svojim potulkám značkované chodníky nepotrebujú.

Poloha
Bukovské vrchy: priamo nad cestou spájajúcou Stakčín a Ulič, v ostrej zákrute nad priehradným telesom VN Starina
Nadmorská výška
367 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 49.04263 ° SŠ
dĺžka: 22.26163 ° VD
» Mapa
Nocľah
10 ľudí s vlastnou podložkou a spacákom na drevenej podlahe
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
v bezprostrednej blízkosti nie je
Dalšie info
ohnisko, na plošinke vedľa prístrešku možnosť rozložiť stan

V prípade, ak sa rozhodnete potúlať v okolí Stariny, veľa možností na prenocovanie nie je. Niekto prenocuje aj pod celtou alebo stanom. Kto sa rozhodne pre prenocovanie pod strechou, má možnosť priamo nad priehradným telesom nádrže Starina, vo vyhliadkovom prístrešku. Besiedka síce nie je určená prioritne k prenocovaniu, ale v prípade potreby ju oceníte.

Altánok leží pár metrov nad štátnou cestou č. 558, spájajúcou Stakčín a Ulič blízko samotného priehradného telesa. Pôdorys má približne 4 x 3 m a podlaha je tvorená doskami. Vo vnútri je jedna dlhšia lavica. Ochranu pred vetrom nečakajte. Prístrešok je zo všetkých strán otvorený, v prípade bočného dažďa nebude ideálna ani ochrana pred dažďom.

Výhodou je priestrannosť – na podložke sa pohodlne vyspí aj viac ako 10 ľudí. Poteší aj pekný výhľad priamo z besiedky na Starinu a tiež ohnisko hneď vedľa. Prameň v bezprostrednej blízkosti som nevidel, ale v mape je zakreslený na polohe (49.04255 / 22.26391).

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie