Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Detský turistický nosič Corazon Panda

Ahojte, vítam vás všetkých pri dnešnom krátkom teste turistického nosiča pre deti. Po dlhšej dobe prinášam nový pohľad na produkt, ktorý mi je veľmi blízky. A to aj preto, že doma mám svojich “krpcov”, s ktorými, keď mi čas dovolí, veľmi rád vyrážam na výlety po okolí. Dnes si niečo povieme o detskom nosiči Corazon Panda. Firma Corazon je český výrobca, ktorý ma oslovil svojím produktom a ako asi všetci viete, už v minulosti som vám priniesol pár recenzií na iné nosiče.

Vzhľadom k tomu, že nosič som dostal na testovanie iba pred necelými 14 dňami, dovoľujem si vám opisať svoje prvé pocity z neho. Nosič som hneď, ako to bolo možné, otestoval so svojou rodinkou počas posledného víkendu. Mojím “nákladom” sa stal syn Kubko, ktorý váži necelých 13 kg. Nižšie si môžete prečítať viac informácií, ktoré som postrehol a mohli by vás zaujímať.

Stručne pár technických informácií:

Výrobca: Corazon ČR (naozaj, žiadne “made in china”)

Hmotnosť nosiča: 2,8 kg ( na mojej váhe 2,9 kg + 0,2 kg pláštenka a stúpačky)

Nosnosť: 20 kg

Farebné prevedenia: červeno-šedá, modro-šedá, zeleno-šedá (moja obľúbená farba)

Použité materiály: Nylon, Ripstop, Cordura

Rozmery: 63 x 26 x 33 cm

Možné doplnky: Pláštenka a stúpačky.

Určenie: všetky druhy turistiky a vychádzky s deťmi

Detský turistický nosič Corazon Panda je ľahký a spoľahlivý turistický nosič, ktorý je vďaka svojej ergonómii určený na všetky druhy turistiky a vychádzok s deťmi. Nosič je z dielne dlhoročného, českého výrobcu Corazon, ktorý príjemne prekvapuje aj svojou váhou a možnosťami nastavenia.

Výrobca udáva váhu 2,8 kg, my sme namerali 2,9 kg. Ďalších 0,2 kg je potrebné počítať na striešku proti dažďu a vetru. Turistický nosič Corazon Panda má nosnosť 20 kg, čo je fajn a pohodlne v ňom odnesiete aj staršie deti. Náš Kubko má 1,5 roka a 13 kg, čiže pre mňa otca – športovca malina.

Chrbtový systém je veľmi dobre navrhnutý. Nastavuje sa pomocou suchého zipsu a viete ho bez problémov prispôsobiť akejkoľvek veľkosti chrbta. Chrbtové a bedrové popruhy sú dostatočne široké a ani pri dlhšej túre nerežú. Bedrový systém veľmi dobre absorbuje váhu nákladu a výborne odvádza pot. Pracky a popruhy sú navrhnuté tak, aby sa s nimi manipulovalo veľmi jednoducho a popruhy sú dostatočne dlhé aj pre objemnejších turistov. Turistický nosič Corazon Panda má ľahkú hliníkovú konštrukciu, ktorá ho pri nízkej hmotnosti však robí veľmi stabilným, samostojným nosičom veľmi dobre využiteľným počas prestávky, krátkej pauzy.

Vodeodolnosť bola testovaná pomocou rozprašovača po dobu 15 min., nakoľko počas nášho výletu nezapršalo a chceli sme vyskúšať jeho vodeodolnosť, tak sme po príchode domov urobili krátky test, ktorý zodpovedá “neočakávanému” dažďu počas jarných a letných dní. Tento test dopadol výborne a látka je nepremokavá.

Corazon Panda má dostatok úložných priestorov. Nosič sa týmto veľmi podobá koncepcii Deuter Kid Comfort. Sympatické je množstvo postranných priehradok na rôzne drobnosti. Jedno vrecko je umiestnené aj na bedrovom páse. Kladne hodnotím priestor na “camelbak”, ktorý mnohé detské nosiče postrádajú.

Dieťa je v nosiči fixované pomocou štedro polstrovaných popruhov. Posed je výškovo nastaviteľný (sedenie aj ramená) a vyhovuje aj potrebám väčších detí. Sedačka je príjemne široká. Dieťa sa v nosiči Corazon Panda pohodlne vyspí vďaka inteligentne riešenej opierke hlavy, ktorá je vybavená špeciálnym vankúšom.

Doplnky k nosiču:

Strieška proti slnku a dažďu – je pomerne malá a v slnečnom počasí sme si museli vypomáhať látkovou plienkou. Manipulácia so strieškou je veľmi jednoduchá a nie je potrebné kvôli nej skladať celý náklad z chrbta dole.

Raincover – je súčasťou balenia. Veľmi ľahká a nepremokavá syntetika. Za nevýhodu považujem, že na jej upevnenie je potrebné batoh s dieťaťom zložiť z chrbta.

Popruhy na nohy – využijete najmä pre menšie deti. Tým väčším sa tam už nôžka nezmestí. Je to však fajn doplnok proti odkrveniu malých nožičiek.

Zhrnutie:

Celkový dojem z turistického nosiča Corazon Panda je veľmi pozitívny. Nosič je na vysokej úrovni a je vidieť, že výrobcovia mysleli naozaj na všetko, v mnohom pripomína radu Deuter Kid Comfort, ale cenovo je omnoho dostupnejší. Na nosiči sme nenašli výraznejšie nedostatky ani počas celodennej túry. Osobne tento výrobok môžem len odporúčať, či už ako alternatívu k najkvalitnejším alebo výraznú konkurenciu k najdrahším výrobkom na trhu.

Ak vás zaujal tento nosič, môžete si ho kúpiť u nás v Adamsporte. Cena voči konkurencii je veľmi priaznivá, nosič máme na sklade vo všetkých farbách a ihneď k odberu. Pripravili sme si pre vás výhodné sety a máme aj doplnky.

V blízkej dobe pripravíme pre vás aj video-recenziu na ďalšie nosiče pre deti na outdoor youtube kanáli. Viac informácií a odporúčaných kritérií pri výbere turistických nosičov nájdete tu: ,,Ako správne vybrať turistický nosič", alebo tu: Veľký test turistických nosičov Marsupio Carry Baby, Neverland Koala, Deuter Comfort Kid, Zoppa, Corazon Panda.

Veríme, že sme vám pomohli pri vašom objektívnom posúdení pri výbere turistického nosiča pre vaše spoločné chvíle pri vychádzkach a túrach s najmenšími turistami.

Pripravujeme pre vás aj videorecenziu, ktorá bude čoskoro dostupná na našom Youtube kanáli, kde máme už viac ako 70 iných recenzií produktov a pravidelne pribúdajú nové. Na našom blogu nájdete aj recenzie na iné nosiče, alebo aj rady, ako správne vybrať turistický nosič. Budeme radi, ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti.

Fotogaléria k článku

Najnovšie