Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Dobrovoľnci pred fuškou v roku 2014
Dobrovoľnci pred fuškou v roku 2014 Zatvoriť

Pozvánka Pozvánka na brigádu do Nízkych Tatier

Kto by sa bol pred tromi rokmi odvážil povedať, že cez hrebeň Nízkych Tatier sa čoskoro bude dať prejsť takmer hravo. Čím viac však prerezávame, tým viac tipov na zarastené miesta dostávame. Nič to! S vašou vytrvalou a nebojácnou pomocou sa tento rok pustíme aj do prístupových chodníkov na hrebeň.

Čo sa bude robiť?

Orezávanie, obstrihávanie, odhadzovanie a iné formy pasovania sa s kosodrevinou, konármi a kríkmi pretŕčajúcimi do chodníkov vedúcich na hlavný hrebeň Nízkych Tatier v oblasti Dereše a Veľká Chochuľa. Cieľom je obnoviť chodník tam, kde ho pohltila príroda, pomôcť rozvoju turizmu a stráviť pekné chvíle vo veselej partii.

Kedy a kde?

11. - 13. 9. 2015, stretneme sa v piatok večer od 19.00 h v Základnej škole na Školskej 622 v Brusne, kde budeme mať základný tábor. Priblíženie k hrebeňu a späť zabezpečíme (treba rátať aj s pešími presunmi).

Koho prosíme o pomoc?

Pilčík s motorovou, ručnou alebo inou pílou, strihač, sekáč, odhadzovač konárov, pomocníček (roznášanie nápojov, zmrzliny, koláčov, klobás, zodpovednosť za dobrú náladu všetkých účastníkov). Slovom - fyzicky zdatný jedinec s vyvinutou láskou k prírode.

Ako sa prihlásiť na brigádu?

E-mailom na adresu parbat.sportovyklub(zavinac)gmail.com do utorka 01. 09. 2015 s obsahom:
- meno a priezvisko,
- telefón,
- e-mail,
- informáciu o vlastnom pracovnom náradí. Prihláseným zašleme informácie o detailnom pláne fušky.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Čo si treba priniesť?

Každý: pevné topánky, celotelový odev (napr. montérky), dačo proti dažďu (pršiplášť, GoreTex), pracovné rukavice, karimatka, spací vak, jedlo na víkend, čelová lampa, poistenie na hory, dobrá nálada.

Kto má a môže: motorová píla (so skúseným pilčíkom prislúchajúcim k nej), ručná pílka, sekera, mačeta, záhradnícke nožnice, čokoľvek, čím sa dajú strihať tenké konáre.

Vďaka dobrovoľníkom sme prerezali mnohé úseky v Nízkych Tatrách, v reportážach z roku 2013 a 2014 sa môžete dozvedieť viac o našej práci. Budeme sa tešiť na každý ďalší pár šikovných rúk a za odmenu ponúkame dobrý pocit z užitočnej práce a krásne chvíle strávené v príjemnej partii.

Akciu organizuje Športový klub Parbat a naši partneri:
- Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik, Odštepný závod Beňuš,
- Správa Národného parku Nízke Tatry,
- Klub slovenských turistov, Sekcia značenia KST,
- HIKING.SK - mediálna podpora.

Najnovšie