Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

popis
popis Zatvoriť

PR Na Eibl Teichhütte vyjdete aj s kočíkom

Vysoko hore na Eibl (1002 m nad morom) v Severných vápencových Alpách v Dolnom Rakúsku, v okrese Lilienfeld Türnitz nájdete chatu Eibl Teichhütte. Chata bola obnovená v roku 2011 po veľkom požiari. Výstup na chatu je vhodný predovšetkým pre rodiny s deťmi, ale aj pre seniorov a vyznávačov ľahkej turistiky. Po turistickom chodníčku, kadiaľ pohodlne vytlačíte aj detský kočiarik, sa po jeden a pol hodine dostanete ku chate.

Cestou môžete obdivovať najmä sýtozelené pastviny, kde sa na 70 hektároch pasú stáda kráv. Od chaty už budete počuť hlasný detský smiech z detského ihriska, v zoo zasa môžu deti obdivovať kozy, zajace, ale aj mačky. Pre maličké deti sú prispôsené aj toalety, pohodlne tu deti prebalíte.

Kvalitné domáce jedlo

Dospelí ocenia najmä domáce bio-dobroty rodiny Tröstlovej. Takmer všetky výrobky na chate Eibl Teichhütte pochádzajú z vlastnej výroby: typická šunka a slanina, hovädzie z charolaiského dobytka, ktorý spása šťavnaté pastviny na Eibli, k tomu dostanete domáci farmársky tmavý chlieb, maslo a voňavý bylinkový čaj z byliniek, ktoré rastú na tomto kúsku Álp. Na jedálnom lístku nájdete predovšetkým produkty z ekologickej farmy alebo z regiónu. Takže jablková šťava, bazová limonáda, jablčný mušt a pálenky sú podávané ako produkty miestnych sadov. Milovníci sladkostí si tiež prídu na svoje: koláčiky sú vlastnej alebo regionálnej výroby. A to možno cítiť v každom súste.

Z Bratislavy do Türnitz

Cesta autom trvá dve hodiny a auto pohodlne zaparkujete na parkovisku vedľa bobovej dráhy, ku ktorej vás dovedú značky Eibl Jet. Najkratšia trasa je smerom na Schwechat po diaľnici ( alebo starou cestou), potom na na Mödling cez malebné dedinky Alland, Traisen, Lilienfeld až po Türnitz. Po diaľnici je to dlhšie, ale pohodlnejšie, idete cez St.Pölten a potom odbočíte na juh na B20 smer Mariazell, Lilienfeld, Wilhelmsburg az po Türnitz.

Kde oslavujú rodiny

Chata Teichhütte ponúka ubytovanie až 30 osobám, ktoré môžu prespať na matracoch a v dvoch izbách so 4 posteľami. Chata sa perfektne hodí na rodinné alebo narodeninové oslavy a v zime slúži ako obľúbený východiskový bod pre lyžiarske túry alebo sánkarské poobedia.

Bobová dráha pre všetkých

Medzi najpríjemnejšie zážitky v tejto oblasti patrí jazda na bobovej dráhe. Eibl Jet Türnitz sa nachádza v nadmorskej výške 463 m nad morom. Najnovšia a jediná bobová dráha v Dolnom Rakúsku bola postavená v roku 2004."Eibl Jet Türnitz" sľubuje zábavu pre celú rodinu, je otvorená za každého počasia, strechy nad bobami vás uchránia aj pred dažďovými kvapkami. S dĺžkou až 1007 m a celkovým prevýšením 110 m sľubuje zábavu aj pre náročnejších fanúšikov aktívneho relaxu. Dráha je v niektorých miestach umiestnená až sedem metrov nad zemou, tešiť sa môžete na prudké zákruty, vlnky, kruhy, či nečakané zákruty. Vďaka bezpečnostným pásom a maximálnej rýchlosti 40 km/hod. je bezpečnosť zaručená. Dráha nie je vhodná pre deti mladšie ako 4 roky, od 4 do 8 rokov sa môžu spustiť iba v sprievode dospelej osoby. Na boboch je možné ísť individuálne, alebo v dvojiciach, pričom maximálna hmotnosť je 160 kg. Bonusom navyše je, že vám odmerajú aj rýchlosť a odfotia vás. Najmä deti ocenia, že v tej rýchlosti vyzerajú trochu smiešne.

Fotogaléria k článku

Najnovšie