Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

foto: NÖVOG/Jagersberger
foto: NÖVOG/Jagersberger Zatvoriť

Túra Hochkar: miesto, kde vám hory ležia pri nohách

Milovníci zimných športov poznajú Hochkar ako známe lyžiarske stredisko, ale do Hochkaru sa vám oplatí prísť aj na jeseň, ktorá je v tomto kraji prekrásna, hýriaca všetkými typickými jesennými farbami. Z Bratislavy sa do Hochkaru dostanete za dve hodiny a cestou sa môžete zastaviť v Gamingu na ochutnávku nepasterizovaného piva s názvom Kartuziánsky kláštor.

Sedačková lanovkana Hochkar

Výhodou je, že k sedačkovej lanovke pod Hochkarom sa dostanete autom a preto bez problémov môžete zobrať na výlet malé deti aj starých rodičov. Lanovka na jeseň premáva počas víkendov. Ak ste so psom, musíte sa pripraviť na jeden a pol hodinový výstup po asfaltovej ceste až k chate. Odmenou vám budú pekné pohľady na okolitú prírodu, zelené lúky a pasúci sa dobytok z neďalekých fariem.

Chata Joshi Berghaus

Vo výške 1 770 m nad morom natrafíte na chatu Joshi Berghaus, ktorá je známa typickou rakúskou kuchyňou. Jeden kilometer dlhý okružný chodník, ktorý vedie k 360° vyhliadke na vrchole, začína a končí na práve pri tejto chate. Už samotný výstup je fascinujúci: K plošine sa dostanete cez 60 metrov dlhý visutý most. Odtiaľ si môžete vychutnať prekrásny výhľad do diaľky až po údolie Dunaja a regióny Waldviertel a Weinviertel. A v prípade optimálneho počasia tu návštevníkom leží pri nohách vyše 100 vrcholov, z ktorých niektoré prevyšujú aj nadmorskú výšku 2 000 metrov. Práve odtiaľto si môžete naplánovať hrebeňové túry.

Medlingtal a turistický chodník "Po drevenej ceste."

Výlet si môžete skombinovať aj s prechádzkou po turistickom chodníku v romantickom údolí Medlingtal, ktorý má názov "Po drevenej ceste". Práve tu uvidíte posledné funkčné zariadenie na splavovanie dreva v strednej Európe. Budete môcť obdivovať mosty, lávky, divoké potoky, rybníky a okolitú prírodu. Očarí vás aj starý obilný mlyn a ochutnať môžete čerstvý chlieb upečený v miestnej pekárni. Zaujímavá je aj návšteva Domu kováčov Schmiedegesellenhaus.

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš