Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Non-stop pochod Cesta na Mesiac

Pri príležitosti osláv 400 rokov prvej písomnej zmienky obce Vysoká nad Kysucou a zároveň pripomenutia si slávneho potomka vysockých vysťahovalcov amerického astronauta E. A. Cernana, doposiaľ posledného človeka, ktorý stál na Mesiaci, organizuje obec Vysoká nad Kysucou a Klub turistiky Vysoká nad Kysucou štafetový non-stop pochod „Cesta na Mesiac“ dlhý 2 200 km, ktorý má ambíciu byť najdlhším organizovaným non-stop peším štafetovým turistickým pochodom.

Ojedinelá turistická akcia mala štart 2. júna 2016 o 16-tej hodine. Odvtedy základní účastníci, ktorých musí byť 220 a musia byť s obcou Vysoká nad Kysucou spojení trvalým pobytom, prechodným pobytom, alebo miestom narodenia, absolvovali štafetovým spôsobom do 15. 6. 2016 o 11.00 hodine už 143 10-kilometrov dlhých úsekov (1 430 km). Pochod prebieha na dvoch trasách – dennej a nočnej. Limit na prejdenie úseku je stanovený na 2,5 hodiny.

Pre vzdialenejších účastníkov je v prípade ich záujmu pripravená tiež trasa na 20 km a obe trasy sú bez časového obmedzenia na ich prejdenie. Trasa je vytýčená pre tých, ktorým je 10 km málo a umožníme im tak spoznať väčšiu časť katastra obce Vysoká nad Kysucou a jej kopaničiarskeho osídlenia.

Obec a Klub turistiky Vysoká nad Kysucou vás týmto pozývajú zúčastniť sa záverečnej fázy jedinečnej turistickej akcie, ktorá má naplánované ukončenie posledným úsekom dňa 26. júna 2016 o 11.30 hodine. Zúčastniť sa však môžete v ktoromkoľvek zostávajúcom čase, ktorý vám vyhovuje.

V záverečných dňoch sú pripravené nasledovné sprievodné turistické akcie:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

  • Streda 22. 6. 2016 21.00 – nočný prechod po dennej trase Cesty na Mesiac,
  • Piatok 24. 6. 2016 21.45 – 7. Za svätojánskymi muškami (turistická vychádzka spojená s pálením svätojánskeho ohňa a všetkým čo k tomu patrí),
  • Sobota 25. 6. 2016 11.30 Záverečný spoločný úsek „Cesty na Mesiac“.

Tešíme sa na spoločné stretnutie počas Cesty na Mesiac!

Fotografie: Anton Opial a účastníci pochodu

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš