Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Fjällräven Polar – polárna expedícia pre bežných ľudí
Fjällräven Polar – polárna expedícia pre bežných ľudí Zatvoriť

Extra Ako ísť na Fjällräven Polar bez tisícov hlasov

Ťahá ťa to na polárnu expedíciu za polárny kruh, no na mobilizáciu tisícov hlasov cez priateľov, známych a sociálne siete je už neskoro? Tak pre teba je tu možnosť uchádzať sa o druhé miesto, ktoré obsadzuje odborná komisia u nás vo Fjällräven.

Prihlasovanie na Fjällräven Polar je v plnom prúde a mnohí prihlásení majú už na svojom konte tisíce hlasov. Tá prihláška, ktorá získa najviac hlasov, má na podujatí istotu účasti. Druhú miestenku však prideľujeme vo Fjällräven tej prihláške, ktorá nás svojim obsahom najviac zaujme a neprihliadame na hlasovanie. Toto je príležitosť pre každého kreatívneho človeka so silným príbehom.

Vymyslieť a zrealizovať svoju prihlášku nezvyčajným zaujímavým spôsobom môžeš až do konca prihlasovania, ktoré trvá do 15. decembra 2016. Forma je na tebe. Môže to byť formou videa, či iným inovatívnym prístupom, o ktorom ani my doteraz netušíme. Zaujímaš nás ty, tvoj vzťah k horám, divočine, prírode a ľuďom v nej.

Naštartuj svoju kreativitu a poď do toho!

Ako sa prihlásiť

Toto je náročné podujatie, najmä kvôli poveternostným podmienkam. Takže treba byť dostatočne fit, mať viac ako 18 rokov a mať otvorenú myseľ pre nové výzvy. Taktiež sa musíš cítiť komfortne pred kamerou.

Viac informácií ako aj online prihlášku nájdeš na polar.fjallraven.com

Čo je Fjällräven Polar

Začiatkom 90-tych rokov minulého storočia inšpiroval popredný psovod Kenth Fjellborg zakladateľa Fjällräven, Åke Nordina, svojimi zážitkami z Iditarod, aljašských pretekov v psích záprahoch. Chcel vytvoriť švédsky ekvivalent, nie však pre expertov ako Kenth, ale pre bežných ľudí.

Pár rokov neskôr, v roku 1997, keď sa podarilo vyriešiť všetky detaily, sa uskutočnilo podujatie Fjällräven Polar po prvý krát. A bolo úspešné. Vydarilo sa najmä vďaka priateľskému duchu prvých účastníkov. Tí ukázali, že s gurážou a chuťou po dobrodružstve a s pomocou odborníkov sa môže na Fjällräven Polar odvážiť každý.

Počas nasledujúcich rokov čelili účastníci všetkému od snehových búrok a mínus 30 °C, po slnkom zaliatu krajinu so sviežim bielym snehom. Pre pár šťastlivcov je Fjällräven Polar príležitosťou overiť svoje limity na dobrodružstve svojho života.

Pre nás vo Fjällräven je to zároveň ideálna možnosť otestovať naše oblečenie, stany a iné vybavenie v prostredí, pre ktoré je vyrobené – zimnú divočinu severnej Škandinávie.

Fotogaléria k článku

Najnovšie