Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zakarpatská Ukrajina - Horhany - Kamenka

Diskusná téma K článku: Zakarpatská Ukrajina - Horhany - Kamenka

Túra vo východokarpatskom pohorí Horhany, ktoré čiastočne pokrýva Sinevirský národný park na Zakarpatskej Ukrajine. Kondične stredne náročnú 6-hodinovú trasu možno absolvovať počas pobytu v okolí obce Sinevir. Výstup je vedený po neznačenom chodníku a je orientačne náročný. Časť chodníka prechádza hustým porastom kosodreviny.

FunTTomas

V pondelok som sa vrátil zo Zakarpatska. Boli sme na zimnom pobyte nad Sinevirskou Poľanou na horských lazoch Pereniz podkarpatskarus.net/ubytovani…. Na ubytovaní pribudla kúpeľňa s vaňou a splachovací záchod. Ľudia sú stále rovnako milí, len sa sťažujú, že všetko zdraželo pre hlboký prepad ukrajinskej meny. Naopak pre nás je útrata ešte výhodnejšia a to draho nebolo v minulosti. Cesty sú v havarijnom stave (neinvestuje sa do opráv), ale snehové podmienky priam ideálne. Na hraniciach bez problémov, rýchle vybavenie, keď videli, že sme turisti a máme snežnice.

Axel

Vzdy som tej iniciative znacenia drzal prsty. Ale nevidim to ruzovo. Zvlast v dnesnej dobe GPS, kedy sa aj tak neda na znacku v tych odlahlych koncinach spoliehat.

MatusM

Tomáš, ohľadne toho Krymu ťa ešte vyspovedám :-)

Funttomas

Sanco,
s Krymom si trafil klinec po hlavičke. Na budúci rok sa tam chystám. Poradíš nejaké užitočné weby o Kryme? Na oplátku dám jeden sarvas.blog.sme.sk/…/Zopar-za…
Treba venovať priestor ukrajinským horám na hikingu, lebo webov o Alpách apod. je veľa. Ale o Ukrajine sa nájde užitočných informácii veľmi poskromne. Poloniny vrelo odporúčam. Je to exotika na dosah ruky a predsa nepoznaná. Veď to dokonca mohli byť „naše“ hory, nebiť ZSSR.

Sanco

ľudkovia a to Ukrajine patrí aj Krym, kto nebol, môže ľutovať, kopce vystupujúce z mora až po nejakých 1500 metrov, krasové kaňony, zlepencové útvary na Demerdži jajle, krasové planiny, jaskyne sprístupnené aj vodcovským spôsobom ( perlou je Kyzil Koba alias Krasnaja peščera, kde existuje aj mokrá prehliadková trasa v neoprénoch a časť v jednom sifóne sa prekonáva na nádych !! ) a keď vás to už nebaví, stačí zbehnúť dole a kúpete sa v Čiernom mori, prípadne Azovskom ( niečo viac by malo byť na sibir.sk$ret )

Michalenka

Suhlasim, je tam fajn a hlavne tam v horach nie je preludnene (zatial).

Sona

Ukrajina je fakt super, aj ja sa tam planujem vratit...

Funttomas

michalenka, na Kamenke najprv s Rokošportom a druhý raz už súkromne. Ukrajina a jej hory mi tak učarovali, že som tam bol štyrikrát. A budúci rok opäť plánujem.

Axel

Tomas tam bol s nimi pred 2 rokmi, ja tento rok...

Michalenka

Tuto turu som absolvovala minuly rok v septembri (opis trasy presne sedi), ale bola taka hmla, ze sme to na predvrchole, este pred tou najhustejsou kosodrevinou radsej otocili. Som preto rada, ze som dnes konecne videla, kadial sme to vlastne isli - vdaka za fotky :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum