Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub na tretej rampe

Diskusná téma K článku: Zrub na tretej rampe

V krásnom prostredi Strážovských vrchov je postavený tento trampský zrub. Konajú sa tu trampské potlachy, ale výborne poslúži aj turistom, keďže sa nachádza v blízkosti turistického chodníka. Výborný úkryt pred nepohodou tu môže nájsť asi pätnásť ľudí.

Anonymized_25093

Aktualny stav:

Na zrube su nove dvere, nova pec (dvere poriadne nezatvaraju), nove podkrovie a vela dalsich vylepseni. Zrub napreduje co je super: vela zdaru spravcom!
Drevo bolo nachystane, ale iba na jednu noc a bolo mokre. Veranda ktora je plna dreva bola komplet prazdna.
Odpadkov bolo malo ale chybalo napriklad pepo.

Nejake drevo na zalozenia ohna som nasusil aby mal ked niekto pride a bude potrebovat.

Pocul som ze tam niekedy zvyknu, dufam, ze sa to uz nestane, byvat (neviem ako dlho) bezdomovci z Prievidze. Chalan ich tam raz streton 5.

Fotky interieru nemam.

Danco

Zdravim nemate niekto fotky aj interieru?

Matop

spal som na zrube z 3. na 4. oktobra a mozem povedat, ze zrub je v dobrom stave, nove pricne na prizemi, podkrovie tiez nove, strecha nezateka. este dotiahnut nejake detaily a bude to luxus. velka vdaka ludom co sa staraju.

Pipas

Spal som tam z 23 na 24 októbra, nikde ani nohy, vo vnútri čisto. Piecka fungovala aj keď som nemal v pláne kúriť, no mokré veci po už 4 dňoch chôdze bolo nutné usušiť. Nedymilo nič. Je to pekné miesto, mali by sme si to vážiť. Ja ako tramp-turista som veľmi vďačný za takéto miesta. Trasu som mal: Handlová - Vyšehrad (bivak) - Kľak - Javorinka (noc) - Kľak - Schovanka - Trojka rampa - Bojnice - PD - Handlová cez Veľký Grič (117km) 5 dní osamote. PS: Turisti sú rôzny, neraz odnášam z útulní odpad a nie málo. Ešte k tomu, keď neviete zakúriť v piecke dá sa aj vonku kúriť a kto už ide do hory mal byť pripravený aj na možnosť že sa bude spať vonku kľudne aj v zime. Kto chce si poradí.

Pavol "Chodec" Horvath

Vsetko v poriadku, pribudlo okno takze zrub ma viac svetla. Tak isto podkrovie je dokoncene. Vela zdaru spravcom!

Pipas

20.1. 2018 Chata v super stave, uprataná, drevo nachystané, ale keďže sme sa zastavili len na chvíľku, tak neviem povedať ako je na tom piecka, avšak na pohľad vyzerá silno funkčne :)

Boro

Starký, práve uvažujeme s kámošom, kde by sme to tento rok zahájili,a ten zrub naozaj vyzerá vééééélmi dobre. Dal si mi dobrý tip. Vďaka.

Stenley OTV

Ahoj, včera som sa vrátil s trojky rampy. Všetko je tam v poriadku piecka nedymí dreva je kopec a snehu ešte viac. ďakujem Hradným Tulákom za opravu piecky a zrubu.

PatriX

Tento Víkend sme tam boli.. chalani zrubík spravili super.. luxus .. s pozdravom Paťo

MisoB

Stav zo včera: piecka vyvlečená pred zrubom a rozbitá, 3 veľké vrecia odpadkov obďaleč, cez zábradlie prevesené plesnivejúce textílie... :(
Prespal som radšej pod smrekom kdesi ned Chvojnicou.

Durii

PS: ak by niekto zorganizoval brigádu, tak mi volajte na 0908 601 803, radi prídeme pomôcť :)

Durii

Zdravím vás compaňeros ! 22. apríla roku pána 2012, sme sa vybrali s mojou gazdinou cestou od Bojníc na Maguru s cieľom nájsť a prenocovať na zrube na tretej rampe. Zrub sme našli celkom jednoducho a pri prvom pohľade naň zvonka, vyzerala byť chalúpka celkom útulná. Keď sme vošli dovnútra trocha nás prekvapil neporiadok, tiež lykožrútom alebo jakým frasom zhryzené steny a nakoniec zlomená jedna celá foršta na podlahe pri vstupe na povalu. Boa, čo s ľuďmi, ktorí si nevážia takéto oázy - kopa do prdele, veď chatka by isto sama vedela o sebe knihu napísať - si vravíme so Siskou. A tak sme pozametali, pospratali bordel trocha, umyli v prameni povyše ešus, hrniec a lyžice (jednu sme si požičali), drevo nazbierali a tak. Keď sme po večeri zaľahli, začala na nás kvápať voda, bo vonka trocha pršalo, tak sme sa trocha zasmiali a ľahli inam. No celá nálada zrubu podľa opracovania, výzdobných predmetov a vybavenia vyzerala, že pred pár rokmi to bola fakt Strážovská jednotka, ktorá si nezaslúži takýto koniec ! Ja mám tiež len plnú hubu kecov síce, ale vravím si, že jakby bývam v tom kraji aspoň tak sa posnažím to nejako dať dokopy - práveže tomu moc nechýba ku šťastiu - utesniť piecku, v linoleu na streche vyrezať otvor pre komín, prekryť dve diery v streche, vymeniť jednu laťku v podlahe, (a ak existuje nejaká impregnácia proti drevo-škodcom tak ponatierať zvnútra)povymetať pavučiny, porobiť miesta na sviečky poprípade lampáše, vymeniť matrace, a neskôr aj koberec hore, vonku trocha pohrabať lístie a haluze popadané, založiť riadnu knihu návštev a už sa tam len mať dobre so svojimi ľuďmi pri ohníku a gitare :) Posielame pozdrav od tej tretej rampy a nech už je ako chce, nech sa darí. Hore zdar !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum