Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Orlia prť (Orla Perć) zo Slovenska

Berto 112

merhorn ja by som o tu mapu zaujem mal, snáď sa podarí ju aj využiť

Merhorn

Pre zaujemcov o tuto trasu, pri poslednej navsteve tatier som zohnal z polska mapu priamo len orlej perci v mierke 1:5000, neporovnatelna s nicim na slovensku vidanom. ak mate zaujem nafotim ju a zaslem na mail.

Vrana

Palenica Bialczanska- 984 m.
Zawrat - 2159 m.
Na uvod teda nejakych 1200 metrov.

Kolko vyskovych m. ma samotna O. Perc sa dost tazko tipuje. Hikeplanner dava na useku Zawrat - Kryszne prevysenie 950 m. Ak to maju chalani premerane GPS-kom tak by som tomu veril, ale tipnut si to nedokazem. Je to dost clenity hreben.

Pinciotti

Z Murowanca na Zawrat tak 650m, po Krzyzne dalsich cca 1000m

Peter61

Okrem prilby aj rukavice na reťaze by sa určite pridali. Ak je veľa ľudí, tak sa kvôli vlastnej bezpečnosti asi veľmi nedá ísť bez pužitia reťazí. Nikdy človek nevie, kedy dačo priletí zhora.
Inak: Nemáte dakto presnejšie údaje o prevýšení? Tie vo Faktoch mi dajak nesedia.

Pinciotti

Ja to mam teraz tiez 600, ale priority su proste priority :) Ked tam clovek chodi casto, tak aj pocasie bude nakoniec dobre :) Takych vyse 30 VT dni tento rok snad dam

Vrana

nie, butikovi turisti neprelezu cez Swinicu ;-)

Inak co sa tyka casu (rodina, praca, ...) som na tom podobne. Prave preto mi vela krat staci rozhodnut sa o siedmej vecer a rano o siestej uz slapem hore. Specialne co sa Tatier tyka.

Prodi

No před cca 10 lety to šlo plánovat ze dne na den, teď je rodina, děti, práce, a to všechno spotřebuje hodně času. Proto musíme dát pevný termín přes který nejede vlak.

Určitě bereme přilby a možná i rukavice, a hlavně Spišsku hruškovicu :-))

Vrana: chceš mi říct že na Orli prti se neobjeví poláci,kteří vylezli z modniho butiku vyjeli na Kasprovy vrch lanovkou a jen tak mimochodem se vydali na prt??

Vrana

ad cakanie na retaziach: moj dojem bol taky, ze na rozdiel od Rohacov, sa na Orliu Perc pustaju ludia co na to maju. Takze nejakych zaseknutych ludi som tam nevidel. A tych usekov, kde sa neda predbehnut, vyhnut protiiducim je relativne malo.

ad vystroj: Poliaci nosievaju kozene rukavice. Kto sa chce chytat kazdej retaze tak sa mu hodia. Co by som vsak zobral urcite je prilba (aspon cyklisticka). 99% ludi ju nema, ja som ju mal a nelutujem. V zlaboch lietaju kamene jedna radost.

Sanco

Prodi, ja som bol začiatkom novembra a bolo super :-)

Vrana

2 prodi: planovat Tatry 4 mesiace dopredu? Tam sa treba rozhodnut zo dna na den. Je dobre pocasie idem, nie je sedim doma. To nie je expedicia do Himalaji, na ktoru sa treba pripravovat 2 roky ;-)

Peter61

Prodi :-) aj doliny ( vcitane osviezovni) su krasne.

Prodi

Vím že náhoda neexistuje. Vždy před akci sleduji minimálně týden počasí v dané lokalitě. Nás jede šest a jedině tento termín všem vyhovuje, takže bud nám vyjde i počasí, nebo budeme v prde.. .

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum