Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Pilsko

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Pilsko

Atraktívny zimný výstup v pohorí Oravské Beskydy na významný hraničný masív hory Pilsko. Túra je ideálna pre snežnice alebo skialpinistické lyže. Využijeme výhody schengenského priestoru a spoznáme aj priľahlé územie v Poľsku, ktoré ponúka pohodlie modernej horskej chaty neďaleko vrcholu.

Sona

Medvede neboli, boli vlcie stopy, hluchanie stopy, hluchan samotny a padajuce stromy okolo, ale prezili sme :)

Pavol "Chodec" Horvath

V pondelok som siel na DRinu (vrch Cergov 1000m.n.m.) a bol sneh. V stredu rano ked som schadzal dole tak vacsina bola roztopena.

MisoB

Jasné, veď medvede v takom teple isto nespia :)

Peter61

No šak naco tam pujdzeš, z čeho budzu ťvojo parobci šnehuľakoch staviac ?

FunTTomas

soňa, stále aktuálny predvianočný fén sa postaral o to, že zlikvidoval sneh v stredných a čochvíľa aj vo vyšších polohách. Aktuálna teplota v Oravskom Veselom k 13-tej je 10,4 °C, čo je teplejšie ako v rovnakom čase na Malom Javorníku v MK 8,5 °C. :-( shmu.sk/…/?page=1&id=met…

Sona

Ďakujem, prvá síce ukazuje strechu, ale z druhej to vyzerá, že tote sňežňice nebudze treba...

Sona

Bol niekto na Pilsku dnes alebo včera? Je tam sneh? Vďaka.

FunTTomas

Snehové správy z nedele 13. februára 2011 z trasy sedlo Hliny - Pilsko - Chata Pilsko - červený traverz - sedlo Hliny: celá uvedená trasa je prešlapaná a schodná na pešo s návlekmi. Snehu je našťastie dostatok. Poprašok na tvrdom (ľadovom) podklade je od sedla Hliny pod rázcestie modrej a červenej mapy.hiking.sk/?x=19.35284763…, kde je málo snehu na skialpy. Od rázcestia červenej a modrej je dostatok snehu a bezproblémové lyžovanie. V najvyšších partiách Pilska je vyše metra snehu. Hrebeňové partie sú sfúkané do tvrdého ľadu. Poľská zjazdovka k chate na Hali Miziowej je dobre vysnežená prírodným snehom. Červený traverz je bezproblémovo prejazdný na lyžiach.

Funttomas

Ďakujem za komentáre. Som rád, že sa článok páči. Nám sa zas páčila túra s reprezentačným počasím ;-).

Lonnie: to nie je lavička, ale kamenný obradný stôl ako uvádzam v texte…

KarolM: lebo mám bežky a snežnice, ale nie skialpy. Sú tam ideálne terény na snežnice, tak ako píše Psyloo.

Eva

Môžem len potvrdiť, že to bola super akcia. Treba to všetko zažiť na vlastnej koži - tú zimu, mráz, nádherné výhľady, super partiu. Tomáš, sme radi, že ťa máme.
Eva

Psyloo

Pekny clanok Tomas. Oblast Pilska mam velmi rada, da sa tam vyblaznit na snezniciach este aj zaciatkom maja. Inak stara chata na Hali Miziowej vyzerala takto: mountains.ws/…/21.htm (vpredu, pred novou budovou) a dnes uz neexistuje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma