Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Olymp

Diskusná téma K článku: Výstup na Olymp

Naša cesta sa začína skoro ráno cca 170 km od Olympu, v meste Asprovalta. Odtiaľ vyrážame, ja a Kika, smerom na Olympskú riviéru. Cesta po takmer prázdnej diaľnici nám rýchlo ubehla. A čo nevidieť sme už v prímorskom mestečku pod Olympom, v Litochore. Z Litochora sa dá autom dostať ešte vyššie - do Prionie. Tam sme šli aj my.

Pf.69

V chate 12 ,von 4,5 ,v chate sú deky .Malé pivo 2,5 ,káva 2,polievka 4. Vodu naberte v Prione ! Ak to porovnáme s V.T a zoberieme plat v grécku tak naše chaty sú drahšie a hlavne špinavšie ! Prajem pekné počasie a hlavne bacha na Mytikaz nieje to Baníkov .

Jaro_PO

Kolko teraz stoji noc ? Je potrebny vlastny spacak ?

Pf.69

Ja len k cenám že v súčasnosti sú už vyššie! Ale určite sa tam oplatí zabehnút .

Benjo

ja som tam bol koncom augusta 2006 a pocasie vyslo idealne. Najlepsie pocasie je tam vraj prave v AUG a SEPT. tiez sme si z toho urobili dvojdnovy vylet s noclahom v "Refuge A" aj ked lepsie je to asi absolvovat na jeden sup za jeden den. Ceny na chate "A" sa snad odvtedy prilis nezmenili tak len pre orientaciu: caj stal vtedy 1,20 €, jeden a pol litra mineralky 1,30 €, pivo 2 €, polievka 3,50-4,00 €, hl.jedlo 5-6 €, noc myslim 6 € za osobu atd. planoval som sa tam aj osprchovat ale je tam voda ladova tak ze sa tam daju ledva umyt ruky. od chaty smerom hore odporucam zacat pouzivat opalovaci krem. celkom hore je cca 20°C, obcas zaduje vietor, ale slnko je tam silne a nas fajne spalilo. my sme nakoniec vysli iba na skolio kedze mam strach z vysok a cesta zo skaly na mytikas je naozaj divoka..pod vami je snad 600metrova strma klzacka po kamenoch a par neopatrnych ludi sa tam uz aj skotulalo.maju tam tabule. tak bacha :) ak je mokro neradim tade ist vobec,ale za sucha je tam premavka poriadna, staci sa obcas pridrzat rukami a je to. inak skolio je iba o 6 metrov polozene nizsie ako mytikas, pristup je tam vychadzkovy a vyhlad podla viacerich ludi vraj aj krajsi. cestou z chaty na vrchol sa nezabudnite sa pozerat okolo seba..daju sa tam zazriet kamziky a volne sa pasuce kone. p.s.1: naj je mat vlastne auto na cestu do Prionie, ale to sa da aj pozicat v Katerini ( cca 70€/den) aaalebo sa da ist z Litochora taxikom - apropo: dolezitejsie je mat auto na cestu spat ako tam. po tej ture budete mat nohy unavene. p.s.2: hlavne je mat pevnu obuv, nieco teple na seba, prip.aj do seba, pre istotu prsiplast, DOSTATOK VODY a fotak :) vylet stoji za to!

Keso9

Trochu som porátal tie časy a buď si riadny sekáč, alebo riadny chválenkár (napr. z vrcholu na chatu za hodinmu ;) možno si zo skaly už bežal)

Kossuri

Ja som bol na Olympe tiež koncom augusta (2005), myslím že je to celkom ideálny termín, dni už nie sú tak veľmi horúce ako uprostred leta, voda v mori je dostatočne teplá a počasie býva celkom stabilné.

Sona

Ahoj Pronto, to znie pekne. Kanon, panoramaticke vyhlady, mnozstvo fotiek - posli prosim cez Moznosti/Pridaj clanok, potesime sa :)

Pronto

Ja som tam bol tiež koncom augusta ,ale v roku 2007.Zvolili sme si dvojdňovú trasu, aby sme vychutnali v pohode všetky krásy tohto výstupu. Začali sme od nuly, teda od mora , s tým, že v prvý deň sme prešlapali trasu cez prekrásny kaňon riečky Enipeas až po chatu A, kde sme prenocovali.Druhý deň nás čakal výstup na samotný Mytikas, nie však po zaužívanej trase cez Skalu, ale cez panoramatickú cestu Zounaria s jej odbočením do kuloáru Louki, potom kolmo na Mytikas. Záverečnú trasu výstupu - nebezpečnosť padania skál,( kuloár Louki ), hodnotím v obtiažnosti I UIAA (samozrejme podľa seba), bez použitia technických pomôcok. Neľutujem, lebo to bola scenericky veľmi krásna a omnoho menej frekventovaná trasa, vrelo odporúčam.Ak by mala redakcia záujem, môžem zaslať celý popis trasy aj s množstvom fotografií, nie je problém s dodaním.

Mafo

A kedy ste to tam boli? Dátum. Ja som bol koncom augusta 2008. To lezenie je v pohode, ale nejakí turisti sa tam aj istili lanom. Ale pri myšlienke, že sa vám šmykne a pohľade dole to zas až také ľahké nie je :-).

Kossuri

Zo Skaly na Mytikas odhadujem klas. I UIAA, občas sa treba prichytiť rukami. Za sucha je to pohoda, za mokra môže vyšmýkaný vápenec dosť kĺzať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum