Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky Muránskou planinou

Diskusná téma K článku: Potulky Muránskou planinou

Muránska planina patrí k jedným z najzachovalejších a najkrajších častí Slovenska. Od roku 1997 je národným parkom s rozlohou 20 318 ha. Táto oblasť predstavuje geomorfologicky významné krasové územie, na ktorom sa nachádza viac ako 150 jaskýň, 50 ponorov, vyvieračiek, ako aj mnoho škrapov a závrtov. Príroda tohto kraja ľudí lákala už oddávna, a tak niet divu, že pri potulkách narazíte na množstvo samôt, horární a salašov.

Muska

Pavol pozor aby si sa zbytočne nestrápnil, nie len v očiach ľudí čo Jara poznajú, ale aj v očiach ľudí, čo už niečo nezištné pre planinu spravili..

JaroB

Pavol, čo si urobil/robíš pre to aby M. Planina bola v lepšom stave? ;-)

Anonymized_25093

Najvacsi skodcovia su lesnici, polovnici a SOP. Vsak tak aj vyzera Muranska holorubina

MatusM

Rôznych kmínov, pytliakov, očkárov, príštipkárov, počerných nadšencov nočného drevorubectva, .. je tam stále dosť.

Peter61

Este rychlo spanilu jazdu okolo Rudohoria, kym sa da. Taka trat Tisovec - Brezno sa obcas tiez spominala. "Margecanska spojka" - snad pojde len o redukciu spojov - basnik tym myslel Margecany - C.Skala ?

Sona

Ved tam maju aj trat Plavecky Mikulas - Plavecke Podhradie, ktora uz peknych par rokov nefunguje. Nuz, tych motoracikov do Murana aj inde bude skoda.

JaroB

Aktuálne snehové podmienky na planine sú biedne, miestami sneh je a miestami nie. Sneh je väčšinou tvrdý, zľadovatený. Dole Hrdzavou dolinou aj z Veľkej lúky sú cesty bez snehu, dole z Priehaliny zrejme tiež. Zatiaľ je to skôr na pešitúru ako na bežky, ale zajtra by malo hore snežiť, tak nádej na bežkovanie stále žije :)

FunTTomas

JaroB: tiež sa zberám na túru akciu, Muska ma nahovoril. Pozvánka na akciu sa objaví čoskoro medzi novinkami na titulke hikingu.

Muska

Veď sa mi zdalo že akéhosi Jara z okolia planiny poznám, reku skúsim sa opýtať.. :) Ešte som sa tejto akcie doteraz nezúčastnil a riadne som sa navnadil, Tŕstie je v prípade zlých podmienok dobrá alternatíva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum