Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma turisticke topanky - ake?

Diskusná téma turisticke topanky - ake?

Ahojte, potreboval by som poradit pri vybere turistickych topanok (chcem(e) kupit panske aj damske). Moja predstava o nich by mala byt:

  • celokozene,
  • pogumovana spicka,
  • vibram podrazka a
  • bez GTX (myslim ze casom sa aj tak prederie - ak mate na to iny nazor tak skuste mi poradit).
  • na panskych aby sa dali pripnut aj macky Mali by to byt boty na celo rocnu turistiku do hor - tatry, alpy ... . Aku znacku by ste mi poradili - a aky typ? Viem ze je to relativne, lebo kazdemu sedia na nohe ine boty, ale aspon radu z vasich skusenosti.
  • je dobre ked topanka ma zvnutra kozu (na vrchnej casti boty - pri clenku)?

Ja som rozmyslal nad modelom Garmont Pinnacle (len tam rozmyslam ze je to skor obuv na zimu ako na celorocnu turistiku). A pre manzelku som rozmyslal nad Garmont Dakota.

Budem vam vdacny za akukolvek radu z vasich skusenosti.. pripadne odporucanie nejakej inej znacky - Reichel, Lowa..a pod. Co sa tyka cenovej kategorie tak malo by to byt tak do 5500 Sk (+/- nejaka stovecka)

vrela vdaka.

ivan

Adina

Lekári mi veľmi skoro zhodili ortézu. Až som bola prekvapená. Vraj nech noha čím skôr pracuje. Potvory šľachy za 3 týždne ničnerobenia úplne stuhli. Mám čo robiť. No neviem si predstaviť chodenie v 5 prstových vibram topánkach. Aj keď je pravda, čím viac telu pomáhaš a ochraňuješ ho, tým skôr zmľandravie.
Pali, máš pravdu, na staré kolená sa budem učiť chodiť :-). Príčiny nehody som si vedomá. Poučená.
Dík za názor.

PaliT

Pouvažuj od jari nad 5-prstovými vibram topánkami. Tam NIE JE NIJAKÁ ochrana členkov. Odkedy ich mám, tak sa mi zmenila zásadným spôsobom aj istota chôdze vo vysokých topánkach v krutom teréne + asi mi zosilneli šľachy v priehlavku aj na kolenách.
Myslím si, že nijaké turistické topánky nezabránia vytknutiu, skôr by bolo vhodné riešiť príčinu a nie následok. Fakt si myslím, že ľudia by sa mali naučiť na staré kolená chodiť ;)
A ak už tu debatujeme - v našej rodine vyznávame značky Salewa a Dachstein.

Adina

Hanwag Alaska neudržali členok po ceste z kopcov. Vlastne možno keby neboli, bola by zlomenina otvorená. To už ale neriešim. Potrebujem poradiť, aké topánky teraz, po takej zlej skúsenosti nosiť na hory, keď tieto neudržali. Akým topánkam sa dá dôverovať ?

Ferofero

trochu mimo temy, ale berte to skor ako info - bol som pozreť v Intersporte, maju tam v akcii Hanwag Lima z 229 na 129e, tak kto potrebuje kupiť topanky tak može kuknuť aj tam. Neviem či to je len v tej predani (predajna v Nitre) alebo v celom retazci. tak ja len tolko

Martin 72

V Adidasoch mi GTX membrana fungovala aj po 10 rokoch. Neodporucam znacku Karimor, na hladkej latke vnutri je nevlepena vlozka, posuva sa aj na rovine, nieto na svahu.

Pero87

Odporučam vivobarefoot topanky, napriklad model Hiker

Tanula

Trezety su fajn s Goratexom, len mozu tlacit na palcoch (kto ma o trosku dlhsi palec), nesmyka sa, nepremoka. Nedavno som kupila Lowy celokozene, lahucke, makke, Goratex a Vibram, ale maju jednu 'chybicku' = nenormalne sa v nich smyka na mokrom povrchu.

Mivym

Mám garmonty Force Suede a zatial nemôžem na ne povedať ani pol slova

Jaroslawik

Ja nosim Kayland Titan K a som s nimi spokojny akurat dost dlho trvalo kym som ich rozchodil ale za tu cenu stali,pouzivam v lete aj zime.

Martin_š

Cau Mato,Holmenkol v Ba sa da kupit v petrzalke o proti Inchebe ako je nadchod sa dostanes k parkovisku,neviem ulicu ,Je tam pradajna kde predavaju veci ,pre potapacov ,na vodne sporty a clny a tam maju sam som tam kupoval,Mato

Raymond

preco si neotvoris jednu z miliona diskusii, ktore tu na tuto temu uz existuju???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum