Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zimne znacenie v mape

Diskusná téma Zimne znacenie v mape

chcem sa spytat, ci by nebolo mozne nejakym sposobom zobrazit aj zimne znacenie turist. chodnikov - napr. nejakou dalsou vrstvou v mape ? dakujem

MisoB

Je to spôsob značenia lyžiarskych turistických trás a podľa návštevného poriadku by sa mali na ten účel aj používať - teda v lete nie.

Jnezky

Nedávno som bol na túre v Hrdzavej doline na Muránskej planine. Pri ústi doliny som si všimol značenie - modrý farebný pásik zhora a zdola zvýraznený oranžovo-žltým pásikom (narozdiel od klasického turistického s bielymi pásikmi). Až do nájdenia prvého ukazovateľa som si myslel či to nevyznačila lesná správa, no na nájdenom ukazateli bola značka KST, označený smer a počet kilometrov na Nižnú Kľakovú a spať do Muráne s poznámkou, že ide o zimnú bežeckú trasu. Táto trasa ide vrchom na juh od a nad Hrdzavou dolinou, ja som nemal čas prejsť ju až na N.Kľakovú, no niekedy to vyzkúšam.
Moja otázka, nikde v mape ShoCart ani VKU ... som tuto "zimnú" trasu nenašiel, prečo? Dá sa používať aj v lete, alebo tu platí "letná uzávera"? Či je to pozostatok staršieho zrušeného značenia?

Lubo

Myslim, ze foreignerovi ide o trosku inu vec:
su trasy, kde ide zimna cesta inakadial, ako leta. Napr. na Teryho chatu sa ide v zime inak ako v lete. Neviem kolko je takychto pripadov, no urcita forma zahrnutia do nasich dat by nemusela byt odveci. Urcite vsak nie pre tuto sezonu, to uz nie je sanca stihnut.

MisoB

Ved preto sa pytam, lebo si myslim, ze pojem "zimne znacenie" nikto nepouziva... tycove znacenie je urcene aj pre ostatne rocne obdobia (husta hmla).
Nevies, cim sa lisi(-la) zimna turisticka mapa VT od letnej? Zeby na nej neboli vyznacene TZT, co su v zime uzavrete? To mame v terajsich datach podchytene...
Co sa tyka doplnkovych info k jednotlivym usekom TZT (napr. tie tyce, retaze, rebriky...), mohli by sme ich doplnat do poznamky, a teda by sa zobrazovali v Hikeplanneri pri naplanovanej trase... k tahaniu do mapy ako dalsej vrstvy ba sa musel vyjadrit Lubo.
A co sa tyka samotnych udajov, museli by sme si to zrejme vsetko postupne nazbierat sami - centralne to asi nikto neeviduje.

Foreigner

zrejme ano...neviem, ake ine este by zimne znacenie mohlo byt... napr. viem, ze existuje (alebo existovala) napr. zimna turisticka mapa Vysokych Tatier...
pre mna by takato informacia bola celkom hodnotna - napr. pri poslednej navsteve V.Fatry sme nevedeli, ci je tyc. znacenie z Ploskej - sedlo Ploskej - Lipt. Revuce (zlta znacka)...teraz viem, ze zimne znacenie je len po sedlo...ale nevedel som to, pretoze som tadial nikdy nesiel --> cize v pripade zleho pocasia a neznalosti terenu by som radsej dal prednost znamej trase pred touto...

MisoB

A co konkretne si predstavujes pod zimnym znacenim? Tie TZT, co maju tycove znacenie?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum