Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zachrana v horach

Diskusná téma Zachrana v horach

Poradte co robit ked pride rychla(neocakavana) zmena pocasia na zle zimne podmienky. Cim sa vybavit, aku volit taktiku a pod. Na mobil sa neda spolahnut (?signal). Mapova GPS- lepsie ale treba mat dobru bateriu, problem s presnostou mapy v clenitom terene (zlaby), nie kazdy si ju moze dovolit.

Viol

to je super, díki za tip, lebo teraz je toľko snehu, že to môžeme cvičiť s cepínmi aj na záhrade. len by ma to nenapadlo bez tohto. :-) jupí, zajtra hurá!

Peter61

Pali2 - co sa tyka kompasu, mapy, hviezd - cvicit, cvicit, cvicit, nezlyhava. Mach na stzromoch, letokruhy - ukazuju obvykle tam, kde je najchladnejsie, teda zavisi od prevladajuceho smeru vetra, orientacie svahu.

Pali2

ako na orientáciu v teréne podľa kompasu a mapy ? sú spoĺahlivé rady na určovania severu podľa hviezd,machu na stromoch a pod?

Gsmmania

Nie je Velka Svistovka do 15.6. uzavreta ? Nemala tam co robit.

Ludo56

Pred časom som sa zúčastnil diskusie kde sa preberala bezpečnosť na horách a jednou z tém bolo aj nebezpečenstvo zásahu bleskom. V nedeľu 5. apríla o 17:00 bude k tejto problematike zaujímavý dokument na Viasat Explorer. Kto má možnosť, nech si pozrie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum