Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Severovýchodnou časťou Nízkych Tatier I.

Diskusná téma K článku: Severovýchodnou časťou Nízkych Tatier I.

Tak túto túru som plánoval roky! Vždy, keď som otvoril mapu východnej časti Nízkych Tatier, padol mi pohľad na oblasť Liptovskej Tepličky a Panskej hole. Lákal ma tu nezalesnený plochý výbežok hrebeňa, kde som predpokladal veľké množstvo nádherných zákutí a výhľadov. Keď som sa sem nakoniec dostal... Ale nepredbiehajme udalosti. O tom, či táto časť Nízkych Tatier splnila moje náročné turistické kritériá, sa dočítate v mojich dvoch nasledujúcich článkoch.

Miro7101

youtube.com/watch?v=HQUPCVyx3…
odkaz na video zachytavajúce moje putovanie po žltej značke z Andrejcovej útulne do Liptovskej Tepličky ...
v diskusii vidím že vicerí mali na tejto trase problém so značením , moje odporúčanie je že v hmle alebo bez GPS-ka tam neradno chodiť , zablúdiť tam nie je žiadny problém

MatusM

Veru tak, tracklog pošlem Mišovi na opravu trasy v mape, aj s popiskami, kde sa ho má držať a kde nie. Viacero úsekov máme v turistickej mape nesprávne.

Adushka

Cast tu opisovanej trasy sme si presli minuly vikend, je to tu naozaj nadherne :) Ako sa ale teraz divam do hiking mapy, tak zlta je zakreslena vrchom cez Smreciny, ja mam ale pocit, ze ju pretrasovali.. od smerovnika v sedle pod Dostiankou nas znacka neposlala rovno na hreben, ale po ceste vpravo. Nepresli sme ju vsak celu, lebo sme sa potom rovno hore driapali za geo skrysou.. zlta sa potom za Smrecinami opat napojila. Musim tiez zhodnotit, ze znacenie je celkovo take nic moc, ist to v hmle, tak moze byt hned problem. Ale je to krasny kraj, to sa musi uznat! :)

Mirino

Trasa je to krásna. Ale žlté značenie je veľké dobrodružstvo. V živote som tak často na túre neštudoval mapu a miestami to bol už naozaj skôr inštinkt. A to bola dobrá viditeľnosť. Neviem, čo by som robil v hmle. Asi by som spoliehal na dobré horské poistenie... :))

Tono

Ano, volakedy tam bola zastavka (Solanka), ale v sucastnosti tam ten ranny spoj nezastavuje. Takze treba ist z Kolesarok. Napriek tomu, ze je tam oficialna zastavka SAD, treba sa soferovy pripomenut, lebo ako mi sam sofer hovoril, malokedy tam zastavuje, lebo nik tam necestuje. A moze sa stat, ze prefrci zastavkou ako strela. Zajtra by tusim mala byt aj druha cast clanku.

Krajcik

Tono,
velmi pekne si to napisal a nafotil! Pokladam sa za miestneho znalca (mam v LT drevenicu) a tu trasu som uz presiel vela krat.rakticka poznamka:pri usti do Solanky ma myslim aj bus zastavku, takze netreba slapat po asfalte z Kolesarok. Hladanie zlto znacenej cesty nad hranicou lesa v bazinatych lukach je skutocne problematicke ale o to zaujimavejsie. Odporucam vyssiu nepremokavu obuv.

Tono

:) veru nie, ziadny problem... :)

Mivym

Tóno,slaninovo-klobásové hody s hruškovicou a problémý s pankreasom asi nemáš?:-)

Jnezky

Bezva článok aj fotky. Až ma to berie v sobotu vyraziť.

Na tebou opísané lúky sme pozerali z hrebeňa ležiaceho na pravom brehu Čierneho Váhu v okolí Čertovice, s takmer totožnými menami lokalít (Smrečiny, Doštianky).

Tono

Ahojte, som velmi rad, ze sa mi opat podarilo priblizit nejaku menej zmanu cast Slovenska. Tesia ma vase ohlasy a vsetkym vrelo odporucam turu v tomto kraji.
Skoda ze uz nemam tolko casu na pisanie ako v minulosti, ale slubujem ze clanky predsa len budem posielat. Takze nabuduce hadam daco z VF alebo z pohoria Burda? Ved uvidim...

Tono

PS. Boro, kamarad, neboj, v merku mam aj clanok o ture v uplne "blbom" pocasi :)

Adushka

Clanocek je veru super, uz pri opisoch bud som tu slintala, ze do danej oblasti urcite chcem, toto ma len utvrdzuje v nazore :) dik Tono :)

MASH

Tie fotky nemajú chybu.
A keď si uvedomím, že na fotke to nie je ani z polovice také pekné ako v skutočnosti, tak ti také výhľady závidím...

Daulagiri

Krásny článoček, tiež patrím k tým ktorí majú túto lokalitu už dlhšie vyhliadnutú a raz si tento sen určite splním. Tento článok ma len uistil že je to dobrý výber.
Veľmi pekné fotky...

Boro

Tóno, z tých fotiek som sa skoro doštiankal. Ale veru vieš si vybrať.

Godman

Lokalita i tura vyzera vyborne.
Prechod cez Dostianky i Pansku holu si viem predstavit,len si stale neviem nejako vybavit tu zltu cez dolinku Solanky..., jestvuje aj oficialne na mapach? A kde vyustuje, resp. krizuje sa s dalsou znackovanou trasou?
Ak si tak matne vybavujem tutu oblast tak na hreben z doliny Cierneho Vahu vyustuje znackovany chodnik do sedla Priehybka, ci odnoz do sedla Priehyba okolo Vapenice a potom priamo z Teplicky cez Zdiarsku dolinu do rovnomenneho sedla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum