Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Balcierovo

Diskusná téma K článku: Útulňa Balcierovo

Necpalská dolina je najkratšou prístupovou cestou na chatu pod Borišovom z turčianskej strany. Začína v rovnomennej obci a jej záver končí až pod chatou (rázcestie Močidlá). V časti Balcierovo pravou vetvou odbočuje prístupová trasa na hlavný hrebeň do časti Koniarky. Práve pár metrov pod rázcestím leží neveľká útulňa.

Axel

Heh, toto mi pripomina moje statnice, ked na mna veduci vybafol uplne offtopic otazku, ze nech vymenujem nejake utulne velkej fatry. Krvi by ste sa vo mne nedorezali, ked som zacal v pameti listovat vsetky clanky na hikingu :-)))
Nastastie ma po nejakej stvrtej stopol, ze to by stacilo...

Jjano

Kua, ja som síce študoval za socíku, ale poviem iba jedno: moje vzdelanie je podstatne kvalitnejšie, ako tie rychlokvasky teraz... u nás sa cenilo to, že som strávil tri týždne v teréne niekde pri ukrajinskej hranici a čo som tam zistil a nie, koľko som mal citácií a či som tam dal správne zátvorky ... :-(

Lubo

@Jjano
Da sa citovat aj ustny prejav, je to tusim aj v tej hlupej citacnej norme. Obvykle vsak byva narocne oponenta alebo aj skolitela presvedcit, ze (1) student si to nevymyslel, (2) recipient je relevantny zdroj. Najma (2) je tazke pre skolitela odsledovat a tak sa tomu snazia vyhnut. Z pohodlnosti.

Jjano

Inak, ešte si dovolím pokračovať v off-topic. V piatok so mnou konzultoval študent bakalárku na tému zhruba "prínos cyklotrás pre región". Jeho najväčšou starosťou bolo, že kde nájde informácie, ktoré som mu povedal, napísané v nejakej publikácii - aby mohol uviesť citáciu. Som sa čudoval, že teda nech uvedie ako citáciu "ústna informácia, meno, dátum", veď to len pridá tej bakalárke hodnotu, lebo bude vidieť, že nesedel iba za gúglom, ale si aj v teréne robil nejaké prieskumy. Chlapec ma uzemnil, že je to práve naopak - kvalita bakalárky sa hodnotí (aj) podľa počtu citácií a "ústna informácia" sa nehodnotí ako kvalitná citácia a teda nemá v bakalárke takmer žiadnu hodnotu. Bohužiaľ, považujem to za zvrátené. Ak učiteľ, vedúci práce, hodnotí prácu podľa počtu citácií a neocení, že chlapec cestuje po regióne a pýta sa ľudí, tak to je potom čo za vzdelávanie?
Koniec off-topic.

Pitr

Ja len toľko, že KST Vrútky myslím, vydali pred pár rokmi cca 15-20 str. brožúru História chát a útulní v Malej a Veľkej Fatre. Alebo tak nejako sa to volá. Mal som to v rukách, zaujímavé čítanie.
Možno by ti to pomohlo.

Lubo

@Patka
Tvoj postup ziskavania informacii, ako si ho tu predviedla, podla mna nie je hodny akademickej prace. Ak by som bol tvoj skolitel, mal by som vyssie naroky na zdroje.

Paťka

phalike, len sa ma trošku dotklo, že skoro všetci mi píšete v takom zmysle, akoby som to robila len z domu a žiadny prehľad nemala. Ja tam mám aj také útulne, kde sa dá núdzovo prespať..dokonca aj prístrešky..Tak mi povedal môj školiteľ aby som to spravila..Ale ďakujem za rady.

Phalike

To ze nic nerobis som nepovedal, vyjadroval som sa viacmenej k Lubovej a Soninej reakcii, ale to povazuj za bezpredmetne, prijmi za svoje to co Ti moze pomoct, ci uz odo mna ci uz od ostatnych, a k "utulni" Balcierovo plati co som napisal prv, neviem aky ucel ma mat ta mapa v tvojej praci, ale tuto "stavbu" by som tam nezaradoval. K ostatnym utulniam vo VF si musela nielen tomto webe najst dostatok potrebnych informacii. Nech sa dari.

Paťka

adina, asi všetky ich popisovať nejdem, ja sa chcem zamerať hlavne na horské chaty a hotely, ich históriu a súčasnosť. A útulne, z toho som si vypracovala databázu a robím z toho mapy.

Paťka

phalike, nemyslite si, že nič nerobím. Ja študujem geografiu a do svojej práce vytváram aj mapy. Niektoré som tvorila tak, že som pomoc satelitnej mapy hľadala strechy útulní a chát. Ja viem, kde sa to nachádza, ale nemala som čas tam ísť. A na tú strechu som sa pýtala ohľadom toho, že som si na základe tejto stránky vytvorila databázu v excelli, napr. typ strechy, materiál strechy, počet poschodí a podobne. Lenže z tejto útulne mi chýbal materiál strechy a to v článku nebolo a keďže na fotke je sneh, nemohla som to zistiť ani z nej.Inú fotku som žiaľ nenašla.

Adina

A musi ich byt v tvojej praci vsetkych 30 ? Ved vsetky ich popisat to je hromada. Ale asi tomu nerozumiem.

Paťka

Lubo aj mňa iritujú flákači. Neviem, ako si došiel k tomu, že školu flákam. Ani ma nepoznáš. V moje práci sa nezaoberám len útulňami, ale hlavne horskými chatami a tie obehané mám. Ale ja tiež nemám čas chodiť po všetkých chatách a útulniach. Cez týždeň som mávala školu do večera. A cez víkendy som si robila veci do školy. A keď bolo pekné počasie a mala som čas, išla som. Ale obehať vyše 30 objektov nebolo možné.

Phalike

@Sona+Lubo
Mne ta ta otazka tiez prisla divna, vzhladom na to ze Patka pise bakalarku, ale vsak spytala sa tak odpoviem, mne ten Lubov frk prisiel vcelku vtipny tak preto otazka ohladom dobrej nalady, len ja by som jej tam pripojil odkaz na Hikeplaner alebo link na turisticku mapu, nech si pozrie aspon kde sa to nachadza :). A k ziskavaniu informacii som jej odpisal v tom fore ohladom Chaty pod Suchym celkom podobne ako Adina tu, takze snad ju spolocne navedieme na spravnu cestu patrania po informaciach tohoto typu ;) K teme skolstva a veci s tym suvisiacich len...

Adina

Paťka a nebolo by dobre, keby si si vybrala napr. 2 chaty a jednu utulnu a isla tam osobne ? S uzasnym zazitkom by si pozistovala aj info, ktore potrebujes. Utulni a chát v uvedenych horach je ozaj dost. A keby ze sa ti ozaj nechce, mas tu o nich popisaneeeee ozaj dost.

Rc

patka mne sa zda, ze je z uranu. kludne ma tam mozes citovat :-) ale myslim, ze lubo ma pravdu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum