Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veporské vrchy – túra plná výhľadov

Diskusná téma K článku: Veporské vrchy – túra plná výhľadov

Slovenské rudohorie je moja srdcová záležitosť. Nie je preplnené ľuďmi, na túre spravidla nikoho nestretnem. Keď tak len hubárov alebo poľovníkov. Tentokrát moje kroky povedú do Veporských vrchov. Prechádzať budem cez lúčnaté ploché chrbáty s výhľadmi, cez husté lesy zostúpim do dolín, kde sa sústreďuje osídlenie a oko potešia príjemné krajinné scenérie. Trasu mám naštudovanú, veci pobalené, fotoaparát pripravený, tak vyrážam.

Jan bucko

na prdeaj chalupa na sihle velka drevenica vhodna ako mali hotel kontakt pani buckova0902254830

Rene

Ahojte vsetci ktory maju zmysel pre krasu. Uz od nepameti ludia v tomto okoli mali zmysel pre prirodu a zili snou hystoria v okoli drahovej siaha az do obdobia velkomorabskej rise. V osade drahova som zil niekolko rokou a musim vam povedat boli to krasne roky ludia priroda a vsetko to tam okolo stoji za to si prejst ci uz je to klenovsky vepor certaz peres vrch drahova a ostatne tisovec a dobrocsky prales tiez pre mna to je kus domova a nikdy nanho nezabudnem a rad sa tam vraciam. Neviem ci je to este stale aktivne ale utekacsky zvez turistou kazdorocne organizuje jarnu 100 a stoji to za to ale vzhladom na to ze som mimo uz niekolko rokou nemozem to tvrdit z istotou ale mozem zistit ak by mal niekdo zaujem mozete ma kontaktovat na adrese rene.sindelar@gmail.com a este raz turistike zdar je tam fakt krasne a stoji to za to

Maelgwyn

Krasna cast Slovenska,ked som to cital,hned ma to zaujalo.Este som sice vo Volovskych vrchoch nebol ale urcite po tom co som tu cital a videl pojdem.
Dakujem za pekny clanok

Tono

Timot, ja sam mam podobne skusenosti zo starorodicovskeho domu, chaty v Ban. Stiavnici a zo zahradnej chaty v BA. Ludia su vsade taky, resp. vzdy a vsade sa najdu darebaci, co kradnu, devastuju a pod.

Timot

Je pravda Tono, ze mas co zavidiet:) Ja môzem dakovat len starym rodicom, aj ked netusim akym spôsobom ale zabludili do tychto koncin (vzdialenych 60km od ich bydliska) kupili staru takmer rozpadnutu drevenicku ktoru nasledne prerobili...
Co sa tyka prirody je to tam jedinecne a vzdy sa tam rad vraciam.
Ma to vsak malu chybicku a to ludi, (ak ich tak môzem nazvat) ktori maju asi radost z nicenia, kradnutia a devastovania... samozrejme, ze to nie je problem len tejto oblasti, no otvorena chata a bordel dokaze cloveka dost vytocit. Vyzera to tak, ze si asi budem musiet pockat na nejaku radikalnu zemenu spolocnosti alebo aspon zmyslania niektrych jedincov... Aj ked spolocnost sa stale meni, len ci k lepsiemu...
Este ze tam je krasna priroda, ktora ma ako tak upokoji...

Tono

Ahoj Mata, daj vediet potom vediet ako bolo. Tesime sa na fotky.

Maťa

Ahoj Tono, dakujem za typ. Uz som si pozhanala sice trosku nizsie, v Detvianskej Hute, ale ta obec Sihla je naozaj super. Mam typ na dalsi krat. Ved pochodit tie lazy na to treba par krasnych dni. Uz sa tesim. Hlavne nech nam vyjde pocasie. Takze turam vzdar :-) Iste pripnem par peknych foteciek.

Tono

Skus aj Kokava-Haj, Latky-Prasiva, Klenovec, Hnusta, Biele Vody, Tisovec, resp. Osrblie, Hronec, hot. Polana (posledne uz v oblasti pohoria Polana).

Tono

Este detail, cena v Sihle sa da seriozne zjednat (ja som platil len za postel na 2 dni 2 x 250 Sk.

Tono

Ahoj Mata, skus sihla.sk$ret V obci pri peknej krcme je celkom fajn drevenica (info a kontakt na www stranke). Alebo skus aj ubytujsa.sk$ret kde najdes viacero kontaktov na rozne ubytovanie (napr. v Ciernom Balogu). Drzim palce aby ste zazili pekny maj v horach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma