Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Javorie a Ostrôžky

Diskusná téma K článku: Cez Javorie a Ostrôžky

Keď napadne prvý sneh, takmer vždy okamžite všetko nechám tak, zbalím si ruksak a najbližším spojom vyrážam do hôr. Tak tomu bolo aj začiatkom decembra roku 2005, keď som za prvým snehom vyrazil do Ostrôžok a Javoria. V pláne som mal okrem prechodu pohorí po trase Rudnej magistrály aj návštevu lokality bývalej protitureckej pevnosti v Sáse a výstup na Ostrôžku a Plutov vrch, ktoré ležia mimo značených chodníkov neďaleko Sliačskej Podpoľany.

Lola

autorovi treba dat jednoznacne za pravdu. je to nadherny kraj. isli sme to cez vikend z banskeho studenca do detvy na folklorne slavnosti. doporucujem...

Svatopluk stepanek

krasny kraj kazdemu odporucam je to rozpravka
siel som okolo 17/11/98
bol sneh vyborna viditelnost. mozno ist
ako cast juznej casti rudnej magistraly. stihol
som usek sasa - detva za
den a potvrdzujem ze na
horach a lazoch su dobri ludia, najma na blyskavici

Tono

Servus jeho milost nagycsagosur! Tesi ma, ze ste si vsimli moj maly prispevok. Verim ze ostavam vo Vasej priazni. Zatial je to take nemastne neslane, ale az bude lesie, dam vediet.
Anton DALI Zahradnik

Karlos

Ahoj Dali.
Konecne som sa prekusal cez vsetky tvoje clanky.:-) Putave citanie, velmi dobre fotky, inspirativne tury.
Karlos
P.s.: Skoda, ze nevyslo nase posledne stretnutie. Dufam, ze uz je vsetko v poriadku...

Tono

Ahoj Boro, ja nabuduci rok chcem prejst z Lovinobane, cez Tri chotare, Lysec, tiez do M. Kamena a potom este dalej, ako si isiel z casti Ti na Honte. Trasu som uz siel, ale dobre davno, pradavno, uz si odtial ani moc toho nepamatam.

Boro

Tóno,už tradične bezva.Touto trasou som chcel pochodiť tento rok ako druhý týždňový vandr.Ale okolnosti mi to nedovolili a tak mi to zostalo na budúci rok.Mám to plánované až z Ban.Studenca po tvojej trase ale od Podkriváňa stočiť na juh cez Lysec až do Modrého Kameňa.Teraz si ma tak navnadil,že mi zasa túlavé topánky klopkajú v skrini.

Tono

Presne tak, ako pise Vlado, Ostrozky ponukaju velke moznosti na turistiku, aj po znackach a mimo nich. Vrelo odporucam kazdemu!

Vlado

So záujmom som si prečítal článok Cez Javorie a Ostrôžky,pretože táto oblasť a hlavne Ostrôžky patria k mojím "srdcovým záležitostiam".Turista,pre ktorého turistika nezačína len nad 2000 metrov nadmorskej výšky tu naozaj nájde prekrásne zákutia bez toho aby stretával davy turistov.Aj keď ide o pomerne málo navštevované oblasti je tu /Ostrôžky/ pomerne dosť turisticky značených chodníkov,no vzhľadom k tomu,že oblasť je viacmenej odlesnená je tu možné absolvovať aj rôzne kombinácie túr po neznačených trasách.Vlani sme tak prešli zo Šule cez Nedelište a Madačku na Ábelovú a potom až do Píly na vlak.Nádherná trasa lazníckymi osadami a planinou v okolí Ábelovej síce v značnej miere po asfaltkách ,ktoré sú však takmer bez dopravnej premávky.Ďalšiu trasu sme absolvovali zo Starej Huty opäť na Madačku a Ábelovú,autobusom na Polichno a potom lúkami bez značiek do Prahy.Pekné sú aj trasy cez Lysec a Lentvoru,z Tuhára na Bralce,Budinskú skalu.Aj keď by sme to tu nečakali nájdeme tu aj reštauračné zariadenie Salaš u Juraja s možnosťou občerstvenia a myslím že od stredy o nedele aj stravovania.Je to neďaleko Budinskej skaly.Takže stačí len dobrá mapa,zistené autobusové spojenia a trocha fantázie a nápadom sa medze nekladú.Naozaj doporučujem turistom,ktorí vedia objaviť krásu aj v turisticky málo navštevovaných lokalitách.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum