Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lanovka Kasprov vrch - prosim o radu.

Diskusná téma Lanovka Kasprov vrch - prosim o radu.

Ahojte, sme rodina s malymi detmi, budeme dovolenkovat v Tatrach v blizkosti polskych hranic. Velmi by sme chceli aj s detmi si spravit vylet do Zakopaneho a vyviezt sa na Kasprov vrch lanovkou. Vsade citam ake velke su cakacie doby na lanovku, co s detmi by asi neslo cakat tam x hodin. Kedze nam staci byt "hore" pol hodinku, hodinku, hladame najvhodnejsi cas kedy sa caka relativne kratsie. Nemate niekto skusenosti? Neviete ci trebars neskorsie popoludnie, vecer, ci sa uz rady nezmensuju pred zaverecnou? Alebo skoro rano? Dakujem za vsetky typy!

Pampi

Po mojej skusenosti je to ,jedno miesto na ryzovanie pre zohrate skupiny Prve je parkovanie na kazdych moznych miestach a dohodenim taxika a parkovnom rovnajucim sa cenou od buka do buka ako janosik,cest ze prijimaju euro,kurzova mena je pzoruhodna.No a realita ,pri tom kvante ludi,netreba byt prekvapeny,postat si na listky aj cca 1 hodinku.Samozrejme to zistite po odslapani cca 2km.Lutoval som rodicov ktory niesli svoje deticky na rukach,v nadeji pekneho vyhladu.

Rdbb

HanaD: Mal by sa dodržať zakúpený čas, lebo ide o kyvadlo - jazda iba každých 10 min., potom príp. môže byť pri veľkej návštevnosti i vypredané na dlhší čas. No čo viem, predpredaj neponúka úplné obsadenie, len nejakú časť kapacity. A btw po 10 min. - to je práve obeh kyvadla jedného úseku lanovky - kupuje sa práve na konkrétny čas (tj. ako na Lomnický, na rozdiel od napr. obežnej na z Lomnice).

Pri omeškaní (ešte sa mi nepodarilo :-), jazdím takto hlavne na jeseň každý rok niekoľkokrát) tiež len predpokladám, že by nemali prepadnúť, no nástup zrejme len až bude voľná kabína. Pri vopred zakúpených lístkoch sa ide mimo frontu priamo do budovy k turniketu.

A plno býva iste aj v pekný októbrový piatok až nedeľu (nedeľa odpoludnia najmenej), už som spomínal, že fronta ešte i blízko poludnia býva niekedy aj na hodinu-dve. Neskôr odpoludnia to býva zásadne lepšie, po cca 14.-15. h. prakticky zanedbateľná či i nikto. Pri zlom počasí = málo návštevníkoch jazdí len každých 30 min. a tiež tak predpredaj sa prípadne spojí z viacerých do jednej najbližšej.

No imho by som na takmer mesiac dopredu nekupoval pre neznáme počasie s nevyspytateľnými možnosťami od bielej tmy na hrebeni po snehovú víchricu (kedy by od istej hranice vetra ani nepremávala), keď nielne +/- deň, niekedy len +/- pár hod. môže byť omnoho lepšie počasie. Ak tak len s max. pár dňovým predstihom, keď už pri prípadnom babom lete sa už dá spoľahnúť aj na viacdňovú meteo predpoveď.

Lístky bez fronty sa eventuálne dajú aj v tých až 5 automatoch v Zakopanom (tu samozrejme už netreba ich tlač či použitie mobilu): pkl.pl/…/Zakup_biletow Tu som kupoval deň vopred či v daný deň. No okolo pekného víkendu iste deň vopred, keď už sa mi stalo viackrát, že na nejakú bližšiu hodinu neboli dostupné, len na neskôr odpoludnia, potom už len si stúpnuť do fronty na samotných Kuźniciach - stáť môže i jeden zo skupiny, ostatní slniť na lavičkách pred pokladňou (či príp. vyjsť až hore peši :-).

Kaspy

Fronta cez vikend byva naozaj dlha, samozrejme zalezi od pocasia a casu.
S platnym listkom obehnes cely rad...z vlastnej skusenosti odporucam zakupit vopred.
Co da tyka nestihnutia, nemam (nastastie) skusenost.

HanaD

Dobrý den, chystáme do Zakopaného začátkem října. Narazila jsem na možnost koupit lístky na lanovku na Kasprov vrch už dlouho dopředu. Je potřeba si ale koupit už určitý čas a to dokonce po 10 minutách. Nevíte prosím někdo, jak se postupuje pokud např. tento čas nestihnete. A jak to vůbec s těmi koupenými lístky chodí? To prostě předběhnu celou frontu? Jak dlouhá myslíte, že může být doba čekání v sobotu v říjnu podle vašich zkušeností? Děkuji moc

Rdbb

Až 30 dní na online, tom som sa prepísal, 1 deň platí len pre tie automaty v meste (a dlhšie ako deň vopred som ani nikdy nekupoval práve pre riziko počasia, ale tebe pri pevnej rezervácii chaty to sa práve hodí).
Ak teda kondične ok, s časom od 11:00 imho lanovka zbytočnou (len maršrutka na Kuźnice, sú to skôr 4 km od stanice a nie moc krásne). Výstup cez Halu Gasienicovu pohodlný (po M pekné vyhliadky, len viac ľudí dole chodí) i s príp. voľbou 3 trás na hrebeň. I dokonca Kasprowy by som obišiel rovno do Svinic. s., samotný výhľad obsiahne aj Svinica ešte lepšie či Kondratowu dol. po M trase. Hrebeň minim. po Beskyd - pred Ľal. s. . je lanovkovým korzom.
Na cestu orlov, ak dovolí počasie, skúste nastúpiť čo najskôr (domáci z chaty na Zawrat za pred brieždením s čelovkami - tu nie sme v TANAP-e). Pri dobrom počasí blízko víkendu býva aj upchatá.

Tak nech teraz vyjde počasie (imho tvoja vynikajúca voľba pobytu a trás): twojapogoda.pl/…/godzinowa

Krajicekp

Tak teraz som pozeral na ten web, super je ze listky na kasprov vrch sa uz daju kupit na 30 dni dopredu, ale iba na presnu hodinu, cize treba si dat dopredu nejaku casovu rezervu.

Krajicekp

Ďakujem rdbb za vyčerpávajúcu odpoveď. Určite skúsim ten online predaj deň dopredu. Náročnosť Svinice nie je problém, plán je byť ubytovaný na chate 3 dni(ubytko už som rezervoval) a prejsť orliu prť. Už som tam pred pár rokmi bol, ale vtedy sme mali na orli prť iba 1 pokus/deň a nevyšlo počasie, tak sme to prešli cca do polovice a koli hmle sme nič nevideli(tak sme to zabalili). Vtedy sme išli od Lysej poľany, takže túto cestu mám zmapovanú. Zaujala ma možnosť prvý deň prejsť aj tú časť hrebeňa od Kasprovho vrchu po Svinicu, preto ten nápad pojať to takto. Následnedne je odchod cez Morské oko a Rysy spať na Štrbské pleso (tiež už som to prešiel). Tak dúfam že tento rok to výjde. Ešte raz dík za info.

Rdbb

Ale lanovka nie je mřtva :-). Pre ilustráciu fronta v potrebné časy (no v nejaký krajší deň): pkl.pl/kasprowy/Kamery (dole v menu je prevádzk. doba = rozklad jazdy i cenník, v sept. ešte posl. jazda 18:30). Teraz od septembra sú najhoršie dni piatok - nedeľa, najmenej pondelok. O cca 11:00 na jeseň som najviac čakal 1,5 hod. (piatok, ideálne počasie), v pondelok pri podobnom počasí len 15 min.

V Zakopanom od pľacu pred žst. (cez cestu oproti autobus. stanici) jazdia pod chvíľou maršrutky (mikrobusy), nastúpiť do tých s označením Kuźnice (cena 3 zl./os.) - odchádza, keď sa naplní (nielen v top čase to nebýva dlhšie ako 5-10 min. čakania), neskôr odpoludnia už len taxi (20 zl.) či 3 km mierne do kopca.
Lístok môžeš online na deň vopred (potom sa obchádza fronta na pokladni) tu: pkl.pl/pl/home
Plus v meste sú aj 3 automaty (po celej dĺžke pešej zóne Krupówiek, ten dole pod kostolom pri kruháči ale posledne nešiel), najistejší ten pred budovou PKL - Krupowki 48, taká šedá mur. budova na záp. strane ulice. Tiež len na deň vopred (ale ty deklaruješ len okamžitý príjazd, tak OT, len pre úplnosť info), v lete takmer vždy vypredané až na podvečerné jazdy.

Ale ak práve mieriš do schroniska vd5SP asi najlepšie (rozhodne časovo, no i finančne) priamo už od Lysej Poľany dol. Roztoki, máš i omnoho viac spojení bus (síce po 31.8. jazdí o čosi menej) ako do Zakopaného. A iste aj podľa počasia, pri zlom lepšie dolinou ako Svinicou od Kasprovho, čas. nárokmi čisto pešie obe trasy podobné: 3-3,5 hod. Z Lysej síce väčšie prevýšenie, no Svinica po Zawrat omnoho náročnejšia. Btw na chate treba mať rezervovaný nocľah, i na jeseň býva plná, len výnimočne v týždni čosi voľné: piecstawow.pl/…/rezerwacje

Krajicekp

Ahojte, tema je uz dlhsi cas mrtva, precital som si vsetky vase prispevky a dik za radu. Jedno mi nie je jasne. Velke rady su len z rana a potom sa to vyprazdni, alebo je to neskor este horsie ? Chcel by som prist do zakopaneho autobusom z stareho smokovca, a skor ako 10:30 sa na zutobusovu stanicu v zakopanom nedostanem. Predpokladam ze z autobusovej stanice na nastup lanovky sa dostat nejakym busom nebude problem, ale neviem ci ked budem o 11:00 na nastupe lanovky je este nejaka sanca dostat sa potom hore. Plan je s kasprovho vrchu dojst na chatu v doline 5tich polskych plies (cca 3.5hod) kde by sme chceli prespat. Len neviem, ci ta lanovka na kasprov je este v takom case realna, alebo mam radsej ist na chatu peso z lysej polany (to je druha alternativa). dik za kazdu radu. PK

Adina

Dakujem Roman, pozriem, pisem si :-).

Bazin

andy este ma hreben Gubalowka za Zakopanym chodi zubacka a sedackova lanovka.

Adina

Mam podobny dotaz. Pokúšam sa nájsť čas prevádzky, no akosi sa nedarí.

Martina1232

Niekde tu bolo písané, že už o 6,30 tam je toľko ľudí, že na 4 hodiny čakania, myslím, že ľudia čakajú už aj od 5 hodiny. my sme prišli 7,30 a dostali sme sa o 11,50

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum