Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Batoh Deuter Futura Pro 42

Diskusná téma K článku: Batoh Deuter Futura Pro 42

Batohy Deuter nie je potrebné osobitne predstavovať. Svojimi vlastnosťami, kvalitou spracovania a dlhou životnosťou ich možno radiť medzi top batohy dostupné na Slovensku. Veľmi obľúbený je najmä model Guide, ktorý je vhodný predovšetkým pre horolezcov, či náročnejších skialpinistov. V tomto článku sa však bližšie pozrieme na model pre turistov – má populárny chrbtový systém so sieťkou a svojim objemom je ideálny na víkendovky. Volá sa Futura a má objem 42 litrov.

Robert.vasko

Cital som uvedenu recenziu.. Velky objem by mi ani tak nevadil, skor ma odradzala samotna hmotnost toho batoha.. Tak ako pises uvazujem hlavne nad tymi dvoma.. Futura vyzera fajn a celkom ma laka, len neviem ako mi bude sediet na chrbte, kedze nema moznost vyskovo nastavit chrbat a neviem, co v praxi bude robit ta sietka (vetranie chrbta), ci mi bude vyhovovat, alebo na to budem nadavat.. ACT vyzera byt taka klasika a asi by som tym nic nepokazil..
Ale dik za radu.

Lubo

Pre uvedene pouzitie by som bral Futuru Pro 42 alebo ACT Lite 40+10
Treti menovany by som neriesil, to je uz riadne velky batoh, skor na akcie viac na tazko. Objemovo predci totiz aj nejednu 60-tku. Ak by ta predsa lakal, tu som o nom pisal: hiking.sk/…/deuter_aircontact…
Konkretny vyber z horeuvedenej dvojice by som riesil podla toho, ako mi batoh sadne na chrbat.
P.S. Osobne pouzivam Futuru Pro 42 presne na ucely, o ktorych pises. No s ACT Lite 40+10 skusenosti nemam.

Robert.vasko

Caute. Ktory z tychto batohov (Futura Pro 42, ACT Lite 40+10, Aircontact 45+10) by ste si vybrali, ak by ste kupovali batoh na vikendove akcie v obodbi jar - jesen, prip. mozno nejaka 1dnova prechadzka 2x v zime? Mal by to byt univerzalny batoh, ked sa spi na chate, ale aby sa vosiel aj spacak a karimatka pre pripad potreby.. Cenovo su dost podobne, takze to neriesim.. Vopred dik za rady.

Muska

Futuru 32 mám a je to výborný univerzálny batoh (aj konštukne, aj objemovo).

Zanzdm

Aj ja som si myslel že 42 l je dosť veľký, takže predbežne som si vybral sivo čierny Deuter Futura 32 l. Ešte naň skúsim nájsť recenzie, díky za Vaše rady.

Brk

Mám tento Deuter a neviem si ho vynachváliť. Potím sa oveľa menej, ako predtým, rozloženie váhy mi vyhovuje, keďže nosím aj fotovýbavu, nepripadá mi ani na jednodňovky veľký. Navyše, mám radšej trochu voľného miesta v batohu, ako stále špekulovať, kam pripnúť vetrovku keď sa oteplí. Najmä pri túrach v prechodnom období zažijem počas 1 dňa aj teploty, keď obliekam kraťasy a tričko bez rukávov a na hrebeni si dávam 2 termovrstvy a ešte vetrovku, niečo na hlavu...atď. Na potulky Malými Karpatmi je v lete určite zbytočný.

Lasicka

Ja mam na jednodnovky Treksport Odin 22 a som spokojny. Moc sa pod nim nepotim, aj ked je fakt ze "nepotiaci" batoh este nevynasli, nosim ho aj na ferraty (uväzok + prilba), a niekedy v nom mam navyse aj zrkadlovku Nikon. Nie je ani prilis drahý. Ale Odin 28 by bol lepsi, lebo je o nieco väcsí.

Lubo

42 litorova verzia je pre jednodnovku privela. Skus niektoru z mensich variant modelu Futura.

Zanzdm

Chcem si kúpiť batoh na jednodňové túry, ale zdá sa mi veľký tento 42 l, mám výšku 183 cm, nestačil by tak okolo 32 - 35 l ? Potrebujem v ňom niesť vodu, nejaké oblečenie a jedlo na 1 deň pre dvoch.
Dôležitý je pre mňa chrbtový systém, nechcem prepotiť celý batoh zvonka aj zvnútra.
Viete poradiť čo kúpiť ?

Piškot

Mám Futuru 42l asi 4 roky a asi bych už do tohoto zádového systému nešel. Ten zádový systém má kromě výhody dobrého odvětrání i nevýhodu, že se za chůze batoh pohupuje (ta síťka je celkem pružná), což nemusí být pro každého příjemné, zvláště v nějakém exponovaném místě. Na druhou stranu vzhledem ke kvalitě zpracování batohů Deuter si jiný asi ještě několik let nepořídím, neboť je pořád jako nový :)

Jeffer

Ja mám Futuru Vario 40+10. Trochu sa kazí chrbát — základná výstuha drží, ale jedna z tenších výstuh, ktorá má držať látku od sieťky, sa ohína do opačného smeru (k sieťke). Ale inak celkom dobrý batoh. Predpokladám, že základná verzia môže mať ešte o niečo pohodlnejší chrbát, keď tam nemá ten mohutný suchý zips, ktorý drží hlavné popruhy.

Lubo

Jaj chalani, vy ste totalni brandisti :-D

Merhorn

no ty musis byt vzdy iny :) ale miso, skusali sme s priatelkou ked sme pre nu kupovali batoztek aj millety a za rovnaku cenu boli deutre podla mna lepsie. Tym neznevazujem millet batohy, vsak ty sam vies ako som presiel od Tilaku a stal sa Milletakom. :)

Merhorn

presne ako pise lubo, na vacsinu akcii, ktore spadaju do 1 az 2 dnovych je tento objem postacujuci. Ide o to balit to co potrebujeme a nie si sebou brat druhy dom do hor.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum