Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lienzer Dolomiten II. – Karlsbader Hütte

Diskusná téma K článku: Lienzer Dolomiten II. – Karlsbader Hütte

Lienzske Dolomity, ako napovedá názov, sú jedným z pohorí obkolesujúcich východotirolské mesto Lienz. Nad upraveným mestom, kde už cítiť blízkosť Talianska, sa týčia strmé biele štíty, vynárajúce sa zo zelených dolín a ponúkajúce úžasnú vysokohorskú turistiku. Ľahko dostupným cieľom a zároveň výborným základným táborom na viacdňový pobyt je chata Karlsbader Hütte vo výške 2261 m n. m.

Knor

Ano. Vedie tam ferata Allmaier Toni Weg, ktora bola nedavno obnovena a na par miestach pretrasovana. Okrem ineho pretrasovali zaver, ktory uz nejde hlinitym zlabom, ale fest exponovane vonkajsou hladkou stranou rebra. Je to len kusok, ale prisiel mi narocnejsi ako Laserz Klettersteig (ktora je velmi dobre istena, clovek sa na nej citi bezpecne). Ten zaver ma urcite narocnost D, hoci je kratucky. Zvysok ma narocnost do B/C. Inak, hned za Karlsbader Hutte je pri velkom plese kratka cvicna ferata, ktora je tiez pomerne atraktivna.

Sona

Vdaka za pochvalu aj za tip, do tejto oblasti sa chceme urcite este niekedy vratit, nestihli sme tam toho este vela.

Knor

Pekna seria clanockov. Aj som sa chcel spytat, kedy ste tam boli, bo na tom Spitzkofeli bolo akosi privela snehu a v tabulke faktov datum vystupu nie je. No z tohoto clanku som sa to dozvedel :-). Na tu Karlsbader Hutte ste mohli ist radsej cez Rudi Eller Weg. Je to pohodlna cesta, ziadna ferata, aj ked nejake istenie na okrasu tam je. Ale najma je atraktivnejsia ako sotolinovka, ci jej skratky. Tade staci ist dolu. Tento rok som spal 3 noci na Karlsbader Hutte, takze jej okolie som dokladne obehal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma