Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok v sedle Samostrel

Diskusná téma K článku: Prístrešok v sedle Samostrel

Pre tých, čo sa túlajú severnou časťou Strážovských vrchov, môže poslúžiť na prenocovanie tento jednoduchý prístrešok, ktorý svojím tvarom pripomína stan. Nachádza sa v bukovom lese pár metrov nad rázcestím v sedle Samostrel. Križujú sa tu zelená značka vedúca z obce Pružina cez Hrubú Kečku (alebo Kačku) na rázcestie pod Strážovom so žltou spájajúcou Čičmany a rázcestie pod Hrádkom.

Peter61

Tom,
to asi fakt treba appku do ružových ajfonov, aby dámy:

  • chodili si drepnúť ďalej od búdy, útulne, chodníka a pod.
  • láskavo vreckovky, dennú tlač a podobné náhrady toaletného papiera zahrabávali ( od toho sa aj lesná pôda volá "hrabanka")?
TomXX

Všetko v poriadku a funkčné, akurát vnútorné steny sú KOMPLET počmárané uhlíkmi a v tesnej blízkosti prístrešku sú po zemi vreckovky, takže tam asi budú aj "míny" :(

Daulagiri

Včera sme prechádzali okolo, nakukli sme aj hore. Prístrešok je v poriadku, je v ňom nachystané aj drevo, steny popísané od návštevníkov inak pohoda.

Matasek135

V sme nocovali.
Chceli sme spať hore ale našli sme tam tam staré včelie hniezdo keď sme ho zhodili tak z neho vyletelo niekoľko včiel.Tak sme radšej spali dole.Inak super.A stretli sme aj pána ktorí to dal postaviť len neviem meno.

Zdenči

Prespali sme tu z piatka na sobotu. Úplný luxus. Bodaj by takých prístreškov bolo v našich horách viac. Pred prístreškom bolo pripravené drevo, dotiahli a pripravili sme ďalšie. Na krátke prične sa ani pomerne dlhý Rado nesťažoval.

MisoB

Prístrešok je na tom (chvalabohu) stále rovnako :)

MisoB

Dnes som okolo prechádzal, prístrešok je v dobrej kondícii. Rebrík je momentálne ukrytý na povele - dočiahnuť sa dá z pristavenej lavičky.

LFM

V sobotu 29.8.2009 za uplneho dazda sme prekrizovali 3 ludia v pohode na povale. Zmestili sme sa bez problemov. Strecha drzi dazd na 100%. Fajn zaciatok expedicie lucenia sa so slobodou.

Misob

Podla mna ten zmatok v nazvoch je zas len dielom "napravania". Miestni isto volaju tie kopce "Kacka". Ale je to vlastne narecovy tvar pre "Kecka" (bezne aj inde na Slovensku nazyvane kopce). Tak sa to prislusne organy snzia uviest na pravu mieru... casto neuspesne :)

Bachmanturner

Ked uz piseme o Kecke/Kacke, ktory nazov je spravny?Kazda mapa ho uvadza inac..

Tono

Ilegal, urcite to bolo zaujimavejsie. Najma hrebenove partie, kde sa les striedal s lukami v oblasti Ostrej Kecky (Kacky). Aj zaver pod Sadockym vrchom, ako sa islo k rzc. Fackov - polesie bol krajinarsky hodnotny. Fakt neviem preco to zrusili. Neviete niekto?

Ilegal

tak tato zmena musi mat uz aspon 5 rokov, asi tak dlho je smerovnik v sedle nad Briestennym. Ak ta znacka vedie dole po asfaltke az do Pruziny tak to nie je bohvieaka turistika. Chodim tadial len na bicykli- po asfaltke na Kacku a po zelenej dole. Urcite vsak bola povodna trasa daleko zaujimavejsia nez tato nova.

Kossuri

Ja som šiel spomínanú trasu v r.1997 (počas prechodu z Oravskej priehrady do TN), v okolí Sádeckého vrchu bol chodník veľmi ťažko prechodný (zarastený mladou bučinou), vtedy som si vravel, že o pár rokov sa tadiaľ nebude dať prejsť. Že by to bol dôvod zrušenia značky? No neviem, veď by stačilo úsek preznačiť. Celkovo to bolo málo chodené, čo je škoda, pretože okolie Hrubej Kečky je veľmi pekné.

Misob

Do Hikeplannera cerpam z dostupnych najcerstvejsich podkladov. Momentalne su to oba turisticke atlasy (VKU aj SHOCart).
O novych znackach sem-tam dostavam info aj od citatelov. Najviac prispel Pietro z jeho okolia - tieto zmeny nie su ani v atlasoch... Do konca roka poslem Lubovi update dat pre HP.
Konkretne ta zelena je vedena vez Kortmanku do Pruziny, spojenie pod Klak zaniklo - ale preco?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma