Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sníh Tatry

Diskusná téma Sníh Tatry

Příští týden se chystám do Tater, máte někdo zkušenosti, jak je to případně se sněhem v sedlech, případně cestou na turisticky přístupné vrcholy?

Domča

trasa popradské - kôprovský - temnosmrečianske plesá - wrota chalubinskiego snáď okrem jedného fľaku mimo chodníka pod vyšným kôprovským sedlom nič

Anetti

V nedelu na Rysy bez snehu- celá trasa.sneh len nad chatou na skratke mimo chodnika.

Gsmmania

Este info z Rysov, z polskej strany je jedno udajne 5m snehove pole. Nebol som tam, ale hovoril mi to v sobotu chlapik co tade siel v sobotu, ja som siel z SK strany.

Olio

Pridavam:
sedlo Sedielko je uplne bez snehu z oboch stran, z dolinky pod Sedielkom bolo vidno prechadzat ludi cez Priecne sedlo okolo snehoveho pola, kde su retaze (20.7.09); Jahnaci stit - jedno nenarocne snehove pole v zavere Cervenej dolinky (24.7.). Prielom je bez snehu, len pod Polskym hrebenom nad Zamrznutym plesom bolo nevelke snehove pole (22.7), Vysne Koprovske sedlo aj Koprovsky stit je bez snehu (18.7).

Peter61

upresnujem - sneh pod Priecnym s.je v zlabe, paralelne s trasou popri retaziach

Gsmmania

v nedelu som siel cez Priecne a nikde ani stopy po snehu na chodniku, az cca 10 min. pred Zbojnickou chatou, ale to je skoro rovina, nic nebezpecne.

Peter61

Priecne sedlo a Prielom uz sa daju bez snehu, aj ked pod Priecnym s. je snehove pole, ktore zvadza k predbiehaniu radov na rezazioach. Kto vie, predbehne. Kto sa smykne a ma prilbu v ruxaku, ma 4 stichy na hlave (1.8.09).
Medzi Prielomom a Polskym hrebenom sa traverzuje snehove pole, V.vysoka je bez snehu.
Mimo chodnikov: na Baranie s. sa v Zmrzlej slape po snehu pomaly od Flasky, v Medenej kotline padla 31.7. a 1.8. lavina

Bacaardi

v sedle bystra sneh nie je, pri chate pod rysmi sem tam snehove polia su. na cestach by sneh uz nemal byt, avsak neviem ako to je na priecnom sedle a sedle prielom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma