Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lysa Polana-Rysy-Štrbske pleso za 12 hodin?

Diskusná téma Lysa Polana-Rysy-Štrbske pleso za 12 hodin?

Ahojte, zajtra chystame tuto prechadzku. Viete mi povedat ci sa da spolahnut na casy z hikeplannera, teda ci sa to da zmaknut za jeden den? Z Polany by sme chceli vyrazit o siedmej rano(skor sa kvoli doprave neda). Dostalo sa mi do usi, ze poliaci vyberaju nejake poplatky v Tatrach(podobne ako v Slovenskom raji), vie o tom niekto nieco? Dakujem.

Robiq

Jasne, da sa to. ja som to stihol za 8,5 hod, vratane obeda na Czarnom Stawe, Kapustnice na chate pod rysmi a pivka na Popradskom plese. Ale zase musim priznat, ze som dost makal na prvom useku, na tom asfaltovom a potom pri zostupe s Rysov som isiel miernym poklusom dole, co je celkom sranda. A o unave na 2. den ani nehovorim. Ked to teda zhrniem, do tych 9 a pol sa to stihat pri dobrej kondicke musi.
Inak vrelo odporucam vyliezt Rysy polskou stranou, hoci to prevysenie na poslednych dvoch km je brutalne, ale predsalen slovenska strana je oproti tej polskej len prechadzka, len jeden kratucky usek s retazami, inak ziadna zabava.

Mayko

Prechadzka vysla paradne, trvalo to 10 hodin aj s flakanim, fotenim, jedenim, pitim a mega dlhym cakanim v rade na retaze. Za vstup do TPN sa platilo(podla cennika) 4,4zl, ale v eurach po prepocne "miestnym kurzom" to bolo 1,5€. Ako spomenul Vrana, nastup(9km po asfalte) je pre nas trocha nezvyk, ale zbehlo to celkom rychlo. Pocasie bolo ukazkove, co malo za nasledok aj dva negativne javy: asfaltka na Morskie oko sa brutalne prasila po kazdom prechode auta a pomerne velky pocet turistov(na dnes mam polciny dost:D) Co sa tyka tych retazi, citil som sa lepsie mimo nich, kedze bolo sucho a chyty neboli nijako vysmykane a hlavne som sa nemusel pozerat nikomu do zadku:D (a islo to aj rychlejsie). Dakujem za vsetky informacie a prajem mnoztvo peknych vyletov.

Vrana

My sme naplatili nic. Mali sme ochotny odvoz (vdaka Jarka), takze parkovat nam nebolo treba, a o 4:50 rano nikto vstupne nevyberal ...

par zlotiek do vrecka by som si vsak zobral

Vrana

Normalna tatranska tura, dlzka 9-11 hodin. Cast s retazami je dlha cca hodinku, exponovane to je vsak podstatne menej ako Priecne sedlo. Nenazval by som to skalnou stenou skor strmym svahom. Jeden polsky "guide" tam mal klientov na lane, ale asi kvoli tomu aby sa mu nerozutekali ;)

Takze pohoda, len ten nastup po asfaltke k Morskemu oku je kapku dlhsi ako sme zvyknuty zo Slovenskej strany Tatier. Odporucam zacat skoro rano, vyhnete sa pripadnej zapche na retaziach, aj ked nie je problem obchadzat ludi.

Marcin

peterf: Wszędzie biorą tyle samo, niestety... :( I tak naprawdę nie wiadomo, za co.

Peterf

Neviem ako na Lysej Polane ale v Kuzniciach minuly rok eura za vstup nechceli zobrat.

Marcin

Przepraszam za błędną informację. :( Już biorą ponad 4 złote. Chyba 4,40... Pozdrawiam!

Mayko

FunTTomas: az taky makac nie som, zeby som to daval bez prestavky alebo behom:D Planujem jest, pit a aj fotografovat. Podla HP a aj po odratani casu potrebneho na trasu Lysa polana-Wodogrzmoty Mickiewicza by mohli ostat 2-3 hodiny na "flakanie":D

marcin: dzięki:)

Marcin

Z tego, co wiem, to za wejście do TPN (Tatrzański Park Narodowy) aktualnie pobierana jest opłata 3 złote (jakieś 0,75 EUR) od osoby dorosłej za 1 dzień.

FunTTomas

mayko: ak si makač, tak budeš mať čas ako HP, inak treba počítať s tým, že HP uváda čisté časy chôdze a nepočíta s jedením, pitím, oddychovaním, fotografovaním atď.
Vstupné do dolín je na tpn.pl/…/&iD_arty=76

MisoM

Da sa to prejst urcite, na strbske sice prides vecer ale je to zvladnutelne, uz som to tak presiel, z hranic sa da este zviest ten kusok k rampe kde beru polatok nejakou miestnou dopravou co prevadzkuje poliak, teda tak to bolo este za cias ked fungovala colnica :), usetri to trochu casu co sa moze hodit.

Poliaci v Pieninach vyberaju úpoplatok vo vyske 4 zlote alebo 1 Euro na vyhliadky, takze predpokladam ze eura zoberu aj pri vstupe do datier.

Mayko

Kolko je ten poplatok? Predpokladam, ze eura beru:)

Kire

poliaci vyberaju poplatok a casy z hikeplanera su mierne nadsadene,takze sa to zvladnut isto da

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum