Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Extrém 2009

Diskusná téma K článku: Extrém 2009

Súkromné turistické podujatie nesie názov Extrém 2009 a spočíva v zdolaní 4 kopcov, ktoré obklopujú Hornonitriansku kotlinu v nasledujúcom poradí: Vtáčnik (1346 m), Kľak (1351 m), Magura (1146 m) a Rokoš (1010 m). Sú to všetko kopce s nadmorskou výškou nad 1000 m. Výstup a zostup na každý kopec vedie rozdielnou trasou a k jednotlivým kopcom sme sa presúvali autom. Časovo to treba zvládnuť do 24 hodín.

Johnnyy

Snáď sme s kamošom neporušili žiaden copyright :) a skúsili sme to absolvovať tiež a to minulú sobotu. Podarilo sa, išli sme v poradí Vtáčnik - Rokoš - Magura - Kľak. Putovanie sme zahájili o 5.00 ráno a doterigali sa do Fačkovského s. 20.30 večer. Parádny zážitok s búrkami v a otlakmi na pätách... :) Odporúčam každému extrémistovi!

Ladislav Szibilla

Priatelia, nik si tu neuzurpuje nejáký nárok na prvenstvo.Keď sme to išli v roku 2004 prvý krát, tak pred samotným podujatím sa mi to zdalo dosť náročné (expresívne vyjadrené extrémne-z toho vzišlo to pomenovanie).Mimochodom dnes mi to už také nepripadá (aj keď to stále radím do kategórie "náročné").O.K. do budúcna tomu môžem zmeniť názov, napokon však,"z toho sa nestrieľa"...To pozvanie na pivko, či kávu však naďalej platí!(nástava možnosť na bližšie vysvetlenie a prezentáciu nášho spôsobu absolvovania akcie-DVD...)Ešte raz sa ospravedlňujem ak sa to niekoho "dotklo". Stačí? S pozdravom Ladislav Szibilla.

Lasica

Čo sa paprčíte? Breaksilver poukázal na to, že ste neprišli s týmto nápadom prvý. Nemusel vás síce obviňovať z plagiátorstva (na taký nápad predsa môže prísť aj viacero ľudí), no ani žiadne autorské práva na trasu sa nesnaží uplatňovať, tak trocha kroťte svoju satiru.

Jurajsk

No jasné. Na Slovensku je to tak. Pred túrou si treba najprv zistiť, či ju niekto pred Vami absolvoval. Ak nie, tak potom sa môže ísť. Ak áno, treba si asi pýtať povolenie ako je to v Himalájach :)Laco, treba zmeniť asi názov akcie. Navrhujem Mongolsko 2010 :)

Vrana

Som nevedel, ze ked idem na turu musim davat pozor aby som neporusil niekoho copyright na zvolenu trasu. To su mi veci ;-)

Ladislav Szibilla

Reakcia na príspevok Breaksilver.Upozorňujem,že nie som nikde registrovaný, nikoho z KST Rokoš nepoznám a ak som sa "trafil" do názvu akcie "hlboko sa ospravedlňujem"!Neverím, že som Vám "ukradol" aj všetky vrcholy a jednotlivé trasy alebo možno aj Pochod Matra-Fatra-Tatra, či cez Najširšie miesto Slovenska??? Podujatia organizujem vždy len pre pár priateľov a "masovkám" sa oblúkom vyhýbam (výnimkou sú iba ak nejaké 100-vky).Napriek tomu sa nebránim spoznať nových priateľov a "výmysleníkov", takže Breaksilver, kedy-koľvek môžeme hodiť reč pri pivku, či káve...Inak súhlasím s Borom-v žiadnom prípade na takúto akciu nie veľa ľudí- max.7-8. S pozdravom Laco.

Boro

Zverejniť túto akciu ??? Viete si to dosť dobre predstaviť. Stovky ludí ženúcich sa nocou i dňom hore-dolu kopcom.Desiatky aut na parkoviskách a príroda môže len zaplakať.

Jana T.

Gratulujem k vydarenej akcii, a teším sa, že vás znovu vidím !!! Stretli sme sa skoro Pod skalou, cestou na Kľak, Skalky... Prajem všetkým veľa radosti a pohody ! Filip a mama.

KarolM

Pitr ďakujem - horské chaty sú vynikajúci tip, pretože býva na nich výborná atmosféra. Budem o tomto variante vážne uvažovať. Ale vrchol je predsa len vrchol! Kamarát mi gratuloval k spišskénu štvorvŕšiu s poznámkou, že len šťastná žena dosiahne štyri vrcholy za deň::)) Avšak štyri vrcholy za deň pre odhodlané turistky (a samozrejme aj turistov!) - to nie je len otázka šťastia, ale najmä vytrvalosti a húževnatosti! A práve preto je to také pekné!

Pitr

Skús Malofatranské chaty aj to je pekný cieľ. Na chatu pod Suchým, Kľačianskou Magurou aj na chatu pod Chlebom sa dá dostať na bicykli. Dá sa aj za 1 deň ale to by bola celkom drina.

Breaksilver

Ehm."Organizator Laco nieco take vymyslel"???Dost odvazne tvrdit,ked asi sam dobre vie,kto takuto akciu pripravil pre skalnych z KST Rokos Nitrianske Sucany uz davno v minulosti s vacsou ucastou a pod inym nazvom...Mimochodom par nadsencov za ten cas spravilo 4 vystupy.Co takto prezradit,kym sa inspiroval?Dokonca aj ten nazov Extrem ma isto z kalendara podujati menovaneho klubu...To len tak na margo....

KarolM

Veľmi pekné! Pripomína mi to akciu, opísanú v článku National Geographic Tri vrcholy…http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/0307/feature4/, ktorý ma inšpiroval na podobné akcie. Robím ich však výlučne bicyklom. napr.toho roku štvorvrchol: picasaweb.google.sk/…/SPISSKE…. Dokonale poznám slastné pocity po takýchto skvelých túrach. Prajem veľa ročníkov a dobré počasie. A pokiaľ by ste vedeli o cyklistickom viacvrchole z tejto oblasti, rád privítam takýto tip : )).

Jurajsk

Jasné, myslím si, že by sa akcia mohla zverejniť, keď by sa išlo o rok. Bolo by to super. Myslím ,že by nemal byť problém :)

Pacho G7

Mate obdiv i u mna.
Taktiez som bol na vsetkych tychto kopcoch, no nie v jeden den. Jedine taketo co mam tak Strazov a Vapec. A to je coby kamenom dohodil. Co tak zverejnit buducu akciu???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma