Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Banská Štiavnica - Žiar nad Hronom

Diskusná téma K článku: Banská Štiavnica - Žiar nad Hronom

Pri našom júnovom pobyte vo Vyhniach sme sa rozhodli navštíviť všetky okolité hrady. Okolo Šášova chodím roky, no nikdy som si nenašiel čas odbočiť z cesty na Zvolen a zájsť si ho pozrieť. Tak sme to teraz spojili. Naša najdlhšia túra počas pobytu vo Vyhniach obsiahla Banskú Štiavnicu, Žakýlsky hrad, Žakýlske pleso a hrad Šášov.

Daulagiri

Články z môjho domáceho kraja mám veľmi rád.
Čo sa týka tej modrej, šiel som po nej ale v opačnom smere a problém som nemal (ale je pravda že uličky v Starom meste trochu poznám). O tých pamätných kameňoch nad Jergištôľňou viem, lebo som tadiaľ prechádzal jeden deň po umiestnení toho "200-ročného", zaujímavé miestečko.
No ale Žakýlsky hrad, pleso a Šášov som ešte nenavštívil hoci plány mi ležia v hlave už niekoľko rokov.

Priesil

To:Janko sak ja som to myslel len ako žart. Jasne že zázraky sa robiť nedajú. Však ja značím tiež.

Mišo diviak

Cha!! Že či sú v Štiavnici značkári??! Stačí sa ísť prejsť okolo Paradajs(z)u - o toľkých značkách som ešte nepočul, a ani som nepočul o niekom, kto by o takom niečom počul.
A, medzi nami dievčatami, sú tam aj menhiry..

Jano

V Štiavnici sú značkári a podľa mňa sa snažia a je to aj stále viacej vidieť. Ale zázraky sa nedajú robiť na počkanie ...

Priesil

Pekne, toto mám už prejdené, smerovníky z r.1967 sú vôbec taká Štiavnická špecialitka. Taký veteráni medzi smerovníkmi.Len bacha na šachtu Gábor. Tá je premenená na Rómsky Bronx :-)
To Jano : V Štiavnici sú ešte nejaký značkári ?

Jano Rohac

Vdaka za článok a za propagáciu miest, ktoré dôverne poznám :-)

Bol som si ráno prejsť tú modrú značku von z mesta a je pravda, že na jednom mieste je mätúca a namiesto doprava má človek ísť tendenciu doľava a tam sa zrejme stala chyba. Poviem miestnym značkárom, stačí tam doslova a dopísmena pridať k existujúcej značke šípku doprava, iste to urobia :-)

Zatiaľ: od Fricáku (veľký žltý dom uprostred Štiavnice, začiatok modrej značky, modrý smerovník) treba ísť v smere smerovníka (nie je vidieť žiadnu modrú značku, ale smerovník ukazuje presne) po schodoch na Dolnú ružovú (nie Hornú ružovú, po tej značka nevedie), na nej už značky sú. Po Dolnej ružovej ideme s jedným ostrým zalomením doľava asi 2-3 minúty až na križovatku za Botanickou záhradou. Cez ňu rovno na Vodárenskú ulicu a hneď, asi po 30 metroch je modrá značka na stĺpe - a tu je to zmätočné miesto, lebo tá značka má byť šípka doprava. Súčasný stav vytvára dojem, že treba pokračovať doľava po "hlavnej" Vodárenskej ulici, ale to človek príde úplne inam. Takže tu treba odbočiť doprava na peknú terasovú cestu vysypanú štrkom, je to Staromestská ulica, a po nej už modrá značka spoľahlivo vyvedie z mesta. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum