Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Medvedica

Diskusná téma K článku: Medvedica

Na mojich potulkách Považským Inovcom som v jeseni roku pána 2006, narazil na malú, ale veľmi útulnú drevenú stavbu, ktorú by som charakterizoval ako chatu, chatku, resp. búdu. Tento objekt ma milo prekvapil svojim vybavením a stavom. Keď som vstúpil do interiéru, napadlo ma – aha, hotel Hilton v triede chát, zrubov, útulní a búd.

Pavel Forgáč

Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok so stolom a lavičkami. Na jednej strane má aj stenu. Pokiaľ by bola útulňa obsadená tak sa tu vyspí 5-6 ľudí.

Matobee

Včera 23.7.2023 som išiel okolo tak som sa zastavil v tejto mne neznámej útulni, obzrieť jej stav. Vyzeralo byť všetko v poriadku a dnu čisto.

MisoB

V júli 2020 búda stále životaschopná.

Richard15555

Aktualizácia z oktobra 2019. Utulna je úplne super. Síce trochu neizolovaná ale vyrástol pri nej les, ktorý spraví závetrie. Strávil som tam noc pri +5 stupnoch, úplná pohoda, piecka kúri pekne, len popol dosť zle prepadáva, takže sa ráno treba pripraviť na dlhé upratovanie. A pranie všetkých vecí, lebo všetko smrdelo ak dymovnica, haha.

A tiež tam pribudla metla! No chcelo by to partiu dobrovolníkov a opraviť búdku :)

Samuel Backady

aktualne naozaj iba ako utulna v pripade nudze, jedine miesto ako tak vhodne na spanie je pricna upravena na "kvazi gauc" cize pre jedneho cloveka ale ak pride parik co sa ma velmi rad tak mozu aj 2 ... ak planujete turu a chystate sa prespat na tejto utulni tak radim prist uz niekedy poobede a najprv poupratovat lebo je v dezolatnom stave ... krajsie by bolo zobrat stan a stanovat na lucke pred utulnou s krasnym vyhladom do doliny

TomXX

Vo štvrtok sme išli okolo, Medvedica stojí, ale dovnútra sme nenakukli lebo sa čerti ženili. Prikladám aspoň foto z októbra 2016.

Myshell

Info zo 4.6.2016 - vyzerá presne tak isto, ako na fotkách z roku 2013. Jedna pričňa stále stojí, žiadne smeti ani zápach, čisto vnútri aj vonku, len by to chcelo povysávať a utrieť prach :)

Matasek

naposledy ked sme na medvedici boli chybala tam jedna pricna,komin bolo treba upravit ale nasli sme tam med a pevny lieh.

MisoB

Predvčerom som prechádzal okolo. Búda stojí, vonkajšia lepenka na niektorých mistach chýba, takže cez špáry bude prefukovať. Pridal som štvoricu fotiek aktuálneho stavu.

Kajko

Cez víkend som prechádzal okolo "Medvedice", tak som si ju trochu poprezeral.JE pravda, že jedna prična chýba, ale je tam namiesto nej doska, na ktorej sa menší človek vyspí. Inak bola čistá - jednoducho útulná útuľňa. Len na povale by som sa zo svojím metrákom bál vyspať, tam by som vyhnal mladších a ľahších.

Miroslav Svitek

Neviem ako si maxo predstavuje útulňu. My sme v nedeľu boli pozrieť Medvedicu a veď je v poriadku, aj piecka funguje. Že sú medzi latami fúgy? Stále lepšie ako zmoknúť vonku. Neviem, čo by napísal o Krivej búde, kde nám mesiac pálil cez strechu do tváre.Tu na streche chýba len jedna škridla.

Maxo12

jedna z priční tam už nie je, dovnútra fučí a celkovo ozaj len v úplnej núdzi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum