Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ako s velkym batohom do lietadla ?

Diskusná téma Ako s velkym batohom do lietadla ?

Nerobim si iluzie o tom, ako zaobchadzaju s batozinou pracovnici letisk.... Poradte ako zabezpecit vsetky tie poruhy a pracky, aby som minimalizoval moznost poskodenia. Ci ten batoh nejako zabalit napr. do plastoveho vreca, alebo obalit nejakou foliou...

Jano

Obavam sa, ze na Schwechate som to nikdy nevidel... :-(

Bikemartin

Dik za skusenosti. Poletim zo Schwechatu, tak tam by to ´baliace oddelenie´ mohli mat.

Rujir

Suhlasim s Janom. Idealnym riesenim je ta folia, len je blbe tipovat, kde bude a kde nie. Napr. vobec netusim, ci nieco take vobec ponukaju na Bratislavskom letisku. Na vacsich letiskach som to videl vsade a obcas dokonca aj na mensich (napr. Malaga), ale spoliehat sa na to neda. Ak mas na to nervy, tak do folie si mozes batoh zabalit aj sam. ;-)

Jano

Okrem toho, co pise tino (teda spravit batoh co najkompaktnejsi a verit, ze to dopadne dobre), su asi dve moznosti:

  • kupit specialny vak na batoh, predavaju sa v outdoor obchodoch aj lacnejsie, ktore sa rychlo znicia (taka nejaka obycajna latka), ale svoju ulohu plnia, aj drahsie (Cordura), ktore preziju dost hrube zaobchadzanie, ale je tazsi. Jediny problem je s tym, ze co s tym obalom, ked priletis na miesto. Tahat ho v batohu? Niekam ho odlozit? Teraz som cital nejaku reportaz, kde ho chlapik hodil pod krik pri letisku a ked sa vratil o par tyzdnov, tak tam este bol.
  • druha moznost je zabalit ho do odolnej hrubej igelitovej folie, ponukaju to na viacerych letiskach a z hladiska dopravy je to naozaj ucinne. Ta cena sa vzdy hybe okolo 100 Sk. Nevyhodou je, ze to neponukaju vsade a ze to skodi zivotnemu prostrediu.
Tino

ja som to spravil tak, ze co sa dalo odopnut som odopol a strcil dnu, nastastie sa tym pocet popruhov dost zredukoval. ostatne som poriadne napol a volne konce som omotal okolo napnutych popruhov alebo strcil dnu, aby nic neodstavalo. potom mi zostavalo uz len poistit si batozinu a modlit sa ;) nic lepsie ma nenapadlo, ale 5 roznych letov takto ruksak prezil bez ujmy (okrem zaspinenia). ked mas smolu tak ti ho aj tak znicia, nevyberies si - raz som letel s kufrom speci do lietadla urcenym, no a vratili mi vreco s mojimi vecami a katalog nech si vyberiem aky kufor mi znicili. novy dodali bez problemov dalsi den a veci nezmizli ziadne, ale aj tak blba skusenost.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum