Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ručné LED svietidlo - lampáš

Diskusná téma Ručné LED svietidlo - lampáš

aké ručné LED svietidlo si vybrať? Malé spratné alebo o trošku väčšie ale výkonnejšie?

PaliT

Veru, čelovky netreba, ani horolezeckú výbavu na Martinovku, niekedy si vravím, že vzhľadom na okolnosti je tých smrťákov v horách vlastne málo.

Peter61

Axel 9.8.2013
Minule som toto čudko videl v horošope v Zermatte, trošku iné farby a trocha vyššia cena ako u Robina, ale cca ydenťycké

Peter61

Na chate je to fajn, ako rezreva na tury tiez. Nabite to vydrzalo svietit "pod nohy" aspon 2 hodiny ( dlhsie som neskusal.)

vypinac sa moze v rucksacku samovolne zapnut. Tu zaberie kurblicka. pri kurblickovani dosvit cez 5 m.
Prave som to prelozil ze jednej tiena na slnko teda z "indirect sunlight: 20,000 lux" na" Sunlight: 130,000 lux" ( emh, teda uz nie je leto, a kedze som daleko od equator, tak kus menej.
fizyka : rubytec.com/…/smart-energy-so…

Jantaara

Kurblička asi nie je po anglicky, čo? Ale aj tak to nepoznám :-)

Peter61

Janka, toto cudo je aj na kurblicku. Vazi to 25 g ( (nenabite) a slovutny vyrobca nema na stranke parametre ( v ktorych by som aj tak nevyznal). Ale zasa ma tam par obrazkov, ktore pripomenu fyziku zo ZDŠ apod. rubytec.com/…/smart-energy-so…

Za oko na kurblicke to budem aj vesat na rucsack. Je to z triedy "not for climbing"

Jantaara

My máme podobné svetlo už pár rokov, len trošku väčšie, z Lidla. A veruže sa využíva dosť, presne ho beriem aj na hory ako záložné. A do stanu. To naše sa nabíja nielen slnkom, ale aj ručne lankom.

Peter61

Nechal som to nabijat zo dva dni ten tak na okne. Mozno sa nabila baterka aj doplna. Stopol som cas svietenia, cca 2 hodiny tie dva LEDky svietili tak, ze "pod nohy" by to stale stacilo. Potom to svietilo dalej, ale ukonicl som meranie. Nosit to zavesene na ruksaku cez den kvoli nabijaniu a ako sikovna rezerva by to bolo.

Btw.: Axel : 50% deti nasich instruktorov dvihlo palce hore ( nar.1994 a 2009), druha polovica este svoju hracicku nedostala. Mozno to ct.otec pred nimi uchrani.
Takze ja som sa spolahol na to, ze co predava Robin (= Ululu), to nie je blbost. Vyslo to.

Peter61

Axel, toto je ma zmysel ako kvalitna zaloha na hory. nema to sice odolnost ako e+lite od Petzlu, ale zapacilo sa mi to.

bol som v Ululu pre borhaky, tak som to vzal 3x pre nasich I-VhT.
prevyk.php5.sk/?id=2

Lepsiu temu, kam to pastnut, som vo vyhladavaci nenasiel .

Axel
Peter, tie reklamne linky maju byt akoze co? Keby to sem postol nejaky novoregistrovany, tak to povazujem za diskusne smetie a chudak sa snazi zarobit na svojom garazovom eshope.

Prispevok uplne odveci do 4 roky starej diskusie a az to malo byt nebodaj odporucanie na kupu, tak nas (a aj HZS) boh zavaruj, ked pojde niekto s tymto dalej ako do spajze po zavarane uhorky...
Az to mal byt tip na darcek pre moju dvojrocnu dceru, tak dakujem, ale svietiacich priveskov s reklamnym logom mam plny suflik...

Marek_PD

Ahojte, riešil som nejaké dobré LED svietidlo, najlepšie univerzálne - aj do batohu, aj na bike. Kúpil som pred rokom značkové, určené na bike za 27,- € s 1W LED diódou. Bolo super, svietivosť výborná, smerovaná trochu na širšie pred bicykel. Bohužiaľ, značkové ale pokazilo sa vypínanie. Tak mi vrátili peniaze a riešil som náhradu. Zapovedal som sa, že toľko peňazí za "lampášik" nedám, tak som sa obrátil na kamaráta, ktorý predáva všetko možné a aj LED svietidlá. Nechcel som však niečo za 5 €, bol som ochotný dať nejakých 15-17 €. Tak mi povedal, že predáva aj značku EMOS. Doniesol mi ručnú baterku z kategórie menších, ale s výkonnou 1W LED diódou. A bol som teda sakramensky prekvapený, ako parádne svieti, vzhľadom na to, že to stojí 13€. Skutočne výborné biele svetlo sústredené do bodu a s dosahom min. 50m. Dosah myslím taký, že aj predmet na značke 50m skutočne vidíte, nielen chabý dopad posledných lúčov.
Pridávam link s tým, že kto nechce dať za skutočne dobrú baterku do batohu 30-50 EUR, riešte túto:
emos.sk/…/1440013100-svietidl…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma