Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nórsko

Diskusná téma Nórsko

Zdravím! Chceme sa v lete vybrať do Nórska. Máme aj vybrané mestečko Narvik. je to cca 2000km vzdušnou čiarou zo Slovenska. Chceme ísť autom, ale neviem či je to až taký dobrý nápad. prosím ak máte niekto skúsenosti, či by ste nám poradili, nejaké miesta čo by sme mohli navštíviť, alebo ako je to z ubytovaním v Nórsku, zo stravou a pod... každá rada sa nám zíde, ideme do Nórska prvý krát. ĎAKUJEM!

Mailo

Kto by mal vážny záujem "TRIP Škandinávia" najmä Nórsko...8. júla 2011(prečo?mega lacna letenka) odlet z Prahy do Osla(bergen,ale drahsie)...potom všetko stopom,v stane a trekking..navrat stopom, popripadne keby sa nasiel nejaky lacny let z bergenu,osla atd..dlzka pobytu do jedneho mesiaca.Low-cost ako sa patri!!! podmienka: sialeny clovek ako ja+ anglictina!!!

Jana67

hladam nejakeho cloveka co ma auto a chcel by ist v auguste do norska - tri tyzdne - popripade dva - 150 az 200 euro ( dohoda ) - 4 v aute.. :))

Pepelopez

inak netreba sa az tak bat tych cien, treba kupovat mimo turistickych oblasti, v klasickych dedinskych obchodoch a da sa vybrat aj celkom za rozumnu cenu. palivo sa vacsinou plati bud priamo na stojane cez kreditku alebo ked to niekedy nefunguje tak treba zajst za obsluhou. norsko je z celej skandinavie najpomalsie. musite fakt pocitat s tym ze v niektorych usekoch pojdete napriklad 100 km aj 3-4 hodiny. no a vzdy je prvy vodopad najkrajsi ale po dvoch dnoch a tilkych vodopadoch ze ste este ani tolko kavy za zivot nevypili vas to prejde a uz sa nebudete ani obzerat :-). dvaja soferi na striedacku to urcite zvladnu v pohode a podla mna je urcite lepsie ist autom ako lietadlom, je to proste ovela vacsi zazitok z cestovanie. v norsku je strasne vela kempov, tak s ubytkom nebude problem. a stale je tam mokro. ak by cel niekto vidiet foto tak kontakt na h17@post.sk

Pepelopez

norsko je na potraviny drahe, stano pre dve osoby stoji cca 10 eur na noc ako kde, chata pre 8-10 ludi okolo 40 - 50 a viac na noc. naklady na dopravu su relativne nizke ak idete nejaky 4 v aute. minule leto sme obisli celu skandinaviu, cez polsko, pobaltie, finsko az za polarny kruh, svedsko, norsko atd. 8 tis. km a zmestili sme sa do 150 eur na hlavu 4 v aute. pozor v norsku na cas, je tam strasne vela trajektov cestou do narviku, a hlavne dost uzke a klukate cesty, cize aj priemerna rychlost bude nizka.autom by som to riesil cez gliwice-cottbus-hamburg-kolding-nyborg-kodan-malmo. je tam najdlhsi most v europe, su 2, dokopy stoja asi 60 eur na auto, dalej goteborg-oslo-stavanger ( tam ist urcite na preikstolen alebo kjeragbolten, treba si vybrat lebo su na oproti sebe cez zaliv)-stryn(ladovec, vlastne 2 blizko seba)-geiranger fjord(da sa ist lodou, peso na vyhliadku je to na dost dlho)-trollstigen(cesta trolov)-andalsnes. my sme tak isli ale presne z opacnej strany, do andalsnes sme prisli zo svedska, ale myslim ze to pojde aj opacnym smerom :-)fu keby daco tak mail :-)

Miro_f

Cas strateny stopovanim je pre mna drahsi ako benzin. A neviem si predstavit, ze by sa taky ksycht ako ja :)pokusal stopovat.
Ozval som sa, pretoze sa nebranim ziadnej alternative. Od moznosti zobrat par ludi cast cesty, ....

Lora

fuuu ale autom by to bolo dost drahe asi :)

Miro_f

Ahoj,
stopom sice nie, ale svojim autom nejake plany na tento rok robim... (Ak dovolia pracovne povinnosti a auto :)

Lora

ak sa tu najde dakto kto by chcel stopom prejst najkrajsie uzemia v norsku tak napis :-) samozrejme, za co najmensi rozpocet. spat v stane ,strava uvarena na varici a pod. dufam, ze sa tu uz konecne dakto najde :-)

Katja

skuste pozeriet na norwegian.no$ret let vieden-oslo vyjde okolo 50 eur, niekedy daju aj este lacnejsiu akciu :)
co sa stopu tyka, tak v Norsku (a v Skandinavii vobec) by som sa vobec nebala, vela kamaratov prestopovalo bezpecne Norsko krizom krazom, dokonca boli casto aj prichyleni domacimi :))
takisto sa tam cez leto chystam, ale ziadne pevne plany este nemam..len pre info o bezpecnosti norskeho stopovania - ideme 2 baby :))

Lubo

Tiez ma prekvapila info o rovnakej cenovej urovni v DK ako na Slovensku.
Bol som tam rok na erazme cez vysku a fical som na akciovych veciach z lacnych potravin a vyslo to urcite podstatne viac ako u nas.

Tomi

Som prekvapený z toho Dánska, v Nórsku je takmer všetko zhruba trikrát tak drahé ako u nás. Napr. chlieb stál okolo 30 NOK, mlieko 20 NOK, obyčajný nakrájaný salám (100g) aspoň 30 NOK, zatiaľ čo údený losos rovnako, aj menej :-) Bude to asi tým, že Nóri sa snažia vyrobiť všetko, čo sa dá, u nich doma a dovážajú len to najnutnejšie. Len tak pre zaujímavosť kukni na akciový leták reťazca Bunnpris:
bunnpris.no/…/last_ned.php$ret

Určite choď letecky, ten usporený čas sa zíde. Do Osla sa dajú zohnať letenky za super ceny. Ja som letel z Prahy až do Bod? cez Trondheim resp. Oslo. To už bolo zložitejšie zohnať fajn cenu. Nakoniec ma letenky vyšli na 270 EUR, čo je ešte celkom dobré podľa mňa (za 5 až 6 hodín si na mieste).

Peter Norulak

Zdravim, na dopravu odporucam vyuzit Ryanair. Otocis Blavu Oslo a spat za par eur s jednym prestupom. Len treba hladat. Napr. Dublin Oslo a spat za 20 eur dohromady v auguste. A do samotneho Dublinu sa tiez dostanes za par supov. o je len jedna z mnohych variant. Treba to pravidelne sledovat a najst najvhodnejsiu cenu.

Lukas

V Dansku som sa stravoval mesiac a vacsinu potravin som kupoval rovnako draho alebo lacnejsie ako na SK. Ale ja mam dost specificky jedalnicek:)

Bowhunter

a zabudol som sa opýtať.. v Dánsku je to lacnejšie??

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma