Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Folkmarská skala - cesta za slnkom

Diskusná téma K článku: Folkmarská skala - cesta za slnkom

Blatisté, hmlisté, nevľúdne – jednoducho klasické jesenné počasie, ma i napriek svojej pochmúrnosti dokázalo vytiahnuť do prírody. A možno to bolo i kvôli tomu, že sedieť za počítačom sa celý týždeň jednoducho nedá. A ako sa dočítate neskôr, vôbec som nespravil zle. Ba priam naopak.

KarolM

Dnešná tradičná vychádzka z Folkmarskeho sedla na Folkmarsku skalu v zamračenom počasí a bez snehu priniesla nečakané výhľady. Veľmi dobre bolo vidno horské chrbáty a okolité kopce, z ktorých najviac dominovali Kojšovská hoľa, Sľubica a Roháčka. Na západnom obzore sa vynímal biely čepiec Kráľovej hole (64 km vzdialenej), napravo hrebeň Vysokých Tatier (71 km). Žiaľ, dobre bolo vidno aj mnohé holoruby Slovenského rudohoria, ktoré sú v lete viac maskované (::. Takéto výhľady sú v letnom období veľmi zriedkavé. Folkmarska skala nielen opäť nesklamala, ale dokonca milo prekvapila. Možno ju len vrele doporučiť!

Makovica

no, tak my sme išli naisto....už od utorka sme sledovali počasie a vo štvrtok bolo jasné, že inverzia bude. Otázka teda bola len či budú aj Tatry alebo nie. My sme to od Bradana strihli podľa GPS najprv po žltej a potom od tej chatky, ktorú spomínaš rovno hore na Ostrý hŕbok- pekný výstup, zišlo by sa ho vyznačkovať ako skratku, žltá ide nelogicky a nepríjemne naokolo.
Najkrajšie bolo potom to leńošenie pri infotabuli rovno na hustej slnkom vyhriatej suchej tráve.

Atnert

Krasna tura, dufam, ze sa tam nadchadzujuci rok dostanem, teraz som uz motivovany aj tou keskou :)

Obsidian

Hehe, to je nahodicka :). Hore bolo fakt nadherne. V texte si to vystihol uplne presne. Aj tu neistotu pri stupani v hmle... Isli sme z Kojsova a potom na Ruzin/vlak.

Ripo

obsidian : presne ... to som bol ja, co sa tak urputne plahocil nahor a pytal sa vas dvoch, ci sa hore budu konat krasne vyhlady, alebo nie ...))

Obsidian

Super, boli sme tam presne v ten isty den. Zostupujuc z vrchola sme stretli geocachera. Nebol si to ty? Boli sme dvaja v cervenych bundach a jeden pes v bunde vlkosivej farby :). Fotky z toho dna su tu: kakac.sk/…/fokmarske skaly

Ripo

thailon : značka končí pri kóte a rázcestníku. Výhľad je cca 100 metrov od značky ...

Forky

Pekne,
to je naozaj dobry zazitok, ked ti vsetky negativne zazitky zo zaciatku cesty vykompenzuje ta pohoda na vrchole..
;)

MatusM

"Kontrola turistického značenia pre účely Geocaching" - 100 bodov:)) Pekný zážitok aj článoček:)

Boro

Bezva. To zanechá v človeku stopu nadlho.

Thailon

No parada! A sa mi paci ta fotka toho paru na skale.

Este jedna vec. Pises, ze si sa vracal spat k infotabuli. Len podla mapy znacka pokracuje, nevracia sa. Ci je tam zle zakreslena ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma