Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gombasecká jaskyňa

Diskusná téma K článku: Gombasecká jaskyňa

Leje, že nie je vidieť na krok, no človeku sa chce ísť von. Doma dieťa, ktoré by si už tiež rado odložilo hračky. Ideálnym riešením je návšteva jednej z našich sprístupnených jaskýň. Keďže sme z Košíc, máme to trošku jednoduchšie. Môžeme si relatívne vyberať. Dnes to bude Gombasecká jaskyňa.

Thailon

Axel, slovensky podnikatelia v turizme by tam mali chodit na skolenia.

Axel

Toto si sem nemal tahat, ze ako dokazu Madari zrobit turisticky ruch. A pritom doslova len par metrov od seba.

Thailon

Tiez si myslim, ze sa oplati chodit mimo sezonu. Zatial sa nam to vzdy oplatilo. A to nevravim o madarskom pristupe. To je 1 a 100 v prospech madarov. Krasny priklad je Domica vs. Baradla. O tom bude clanok.

Adushka

Ja mam aj zle skusenosti s jaskynami, konkretne s Belianskou - prvy vstup, ale davy ludi, nie ze by urobili viac skupin, ale s velkou slovenskou sla aj velka polska, Poliakom to bolo sumafuk, ze sa baba snazila nieco hovorit, mleli, bordel robili, uplny otras, ale ked siel polsky nahraty vyklad, to uz boli ticho.. s trpkostou v hlase sme sa Slovaci spolu bavili, ze tak teraz by sme mali na platku robit bordel my im, ale boli sme vsetko slusni a chapavi ludia.. odvtedy do jaskyn zasadne mimo sezonu..

Ripo

Adushka : Ja som mal take stastie nie v jaskyni, ale na palube lietadla na trase Kosice-Praha. Letuska mala pre nas privatne skolenie o bezpecnosti. Aj ked sme je vraveli, ze to moze vypustit, s usmevom pokracovala dalej .) Na jaskyne take stastie nemam. Mozno len stastie na "verklikujucich" sprievodcov, akoby bez zivota, ludi na baterky s audiom v bruchu.(To iste plati aj o sprievodcoch na hradoch a zamkoch) Naopak najputavejsi a najmenej oficialny vyklad bol polsky sprievodca (cca 60 rocny) vo Wieliczke.

Adushka

Pekne, ja som mala stastie na takmer sukromne prehliadky jaskyn 2x. Raz sa postastilo v jaskyni Driny, kde to vyzeralo tak, ze sa dnu ani nedostaneme, pretoze aj keby sme kupili dalsi listok, tak sa stale tvarili, ze bez sance, nastastie sa nasla jedna dvojica a bola prehliadka v pocte 5ks.. a potom tuto jar som mala moznost zazit prehliadku len v pocte 3ks + sprievodca v Sloupsko-Sosuvskej jaskyni v Moravskom krase. Bol to prvy den otvorenia jaskyne po zime a take mnozstvo netopierov, ako som videla vtedy, uz asi neuvidim. Silny zazitok.

Axel

Normalne ako keby som to s tebou prezival...
Asi preto, ze takychto skusenosti mam dost a caro sukromnej prehliadky treba naozaj iba zazit. Pri pomysleni na 60-70 clenne davy pochodujuce so zapnutym mobilom mi je az nevolno.
PS: ta cesta z Kosic cez Silicu je naozaj krasna, no ked si povedal A, treba aj B: v useku po Silicu by som ju nazval skor lesnou asfaltkou presne na sirku jedneho auta, kde kazde stretnutie znamena cuvanie, alebo napchatie auta nad nezaisteny zraz, z coho nemusi byt kazdej mamicke prave najprijemnejsie, takze buduce vylety zatrhne :-)
A navyse ludia citlivi na cistotu auticka a nerovnosti, budu usek okolo Fararovej jamy asi preklinat.

Inak si atmosferu v Gombaseku vystihol uplne dokonale, uz chyba len apokalypticky opis kamenolomu oproti.

Ripo

jedna z mála spristupnených, kde sme ešte neboli ... (a to máme cestou na západ fakt len kúšťok od cesty). Veď príde ešte pľušť a iné druhy nevľúdenho počasia, aby sme tam mali o dôvod viac zavítať ..)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum