Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Kremničky do Kremnice

Diskusná téma K článku: Z Kremničky do Kremnice

Popisovaná túra vedie z mestskej časti Banskej Bystrice - Kremničky cez bočné hrebene Kremnických vrchov (Horná skala, sedlo Tri kríže, Velestúr, Smrečník, Chata Hostinec) a cez Kremnický štít do Kremnice. Túra sa dá zvládnuť za 5 - 6 hodín. Po ceste možno nabrať vodu pri Chate Hostinec, kde je prameň.

FunTTomas

Slovenskí prírodovedci zmapovali na Hornej skale, kadiaľ prechádza žltá značka z Horných Pršian do sedla Tri kríže, prales podobnej hodnoty ako blízky Badínsky prales. Info na pralesy.sk/…/?id=20&task…

FunTTomas

vr: žltá cez Kremnický štít sa v zime na bežkách nechodí. Medzi Trojicou (od Hostinca) a Slobodným mapy.hiking.sk/?x=18.96989108… je upravená stopa. Na pešo neviem, či sa tam chodí. Lavíny tam nehrozia.

Bebo

bikemartin

Podobným stránkam by som moc nevenoval pozornosť,pretože ich autori za chvíľu označia aj Kriváň za kultové miesto starých Maďarov.Vážme si čo je naše a hľadajme cestu k predkom a nie naopak,formou toto je podvrh a podobne...

Vr

Ma niekto predstavu, kolko to trva z Kremnice cez Kremnicky stit do chaty Hostinec v zime? Chodi sa to? Laviny nehrozia?

FunTTomas

bikemartin: zatiaľ neprebehol seriózny výskum nápisu na Velestúre, takže sú to len dohady. A keby to aj bol podvod, tak sa tam oplatí ísť pozrieť, lebo je to na Slovensku unikát. Tak, či onak, na atraktivite miesta to len pridáva.

Viol

to je super, ze (nielen) na slovensku je tolko tajomnych zakuti :-)clovek ma cely zivot co objavovat...

FunTTomas

Trasa Kremnička – Kremnica cez Chatu Hostinec je najkrajšou túrou medzi BB a Kremnicou spomedzi viacerých možností. Pekné výhľady na NT a VF z Horných Pršian, Hornej skaly a Troch krížov. Super horská chata Hostinec po ceste. Krásna vyhliadka z Kremnického Štósu na Kremnicu. Viacero zaujímavých miest po celej trase, čo dokazuje množstvo geoskrýš. Pre zvedavcov som teraz do galérie vložil fotografiu studničky na Vysočine s runovým nápisom hiking.sk/…/kremnicke_vrchy-r… vrátane odkazu do článku.

Fizik

Andrej: Ja tam chodievam od Železnej Breznice a späť na Kováčovú. Najkrajšie miesto je tam určite Mláčik NPR.

Andrej Terem

Nádherná túra, výborný článok. Plánujem smer Horné Pršany - Budča(resp. Kašova Lehôtka), prešli ste to niekedy niekto?

Fizik

Od Kremnického štítu je lepšie zostupovať práve po trase toho náučného chodníka. Ten chodník vedie aj popri brale Výhliadka, z ktorého je krásny výhľad na Kremnicu.

Svatopluk stepanek

dlho uvazujem o vyletoch z banske bystrice. na vychod to poznam na zapad
este nie a vy ste ma utvrdili abysom sa tam vydal.
pekny opis vyletu a pekny skoro literarny jazyk / prepacte ze si toto dovolujem hodnotit /

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum